“CADRELE DIDACTICE TREBUIE SĂ SE ADAPTEZE ASTFEL ÎNCÂT SĂ POATĂ SĂ PREDEA ȘI LA CLASĂ ȘI ONLINE”

Distribuie pe:

Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea și pentru copiii din clasă și pentru cei care urmăresc lecțiile online, a declarat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.

“E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înțeleagă faptul că situația în care ne găsim este o situație în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor și că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea și pentru copiii din clasă și pentru copiii care urmăresc lecțiile online. Este foarte important acest lucru și sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înțeles acest lucru, mulți au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii. Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe care au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizații neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creștere a competențelor digitale și, permanent, trebuie să învețe”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL.

Șeful Executivului a adăugat că suplimentar, în sprijinul procesului de învățare, vor exista și “lecții pe Televiziunea națională, așa cum a fost parteneriatul care a funcționat și pe perioada stării de urgență, și, ulterior, până la închiderea anului școlar”.

“Vor fi lecții care vor fi difuzate online, sunt manuale... Manualele, de asemenea, vor fi accesibile și online. S-au făcut manuale interactive - o să fie o premieră, am înțeles - care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul... și chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi - examenul de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiții -, și am încredere că vor contribui la o redeschidere a școlilor care să fie în beneficiul elevilor”, a mai declarat Orban.

Lasă un comentariu