“ÎN 14 SEPTEMBRIE ȘCOALA TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că, în opina sa, școala trebuie să înceapă la data de 14 septembrie, iar în cazul unei creșteri a infectărilor cu SARS-CoV-2 “s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învățământul online sau Săptămâna Altfel”.

“Este evident că foarte multă lume își pune întrebarea ce facem, deocamdată experții, epidemiologii spun că se poate începe anul școlar și eu sunt de părere că în 14 septembrie școala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne ferește, crește numărul de persoane care au fost detectate cu acest virus sau dacă crește neașteptat numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, sigur că s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învățământul online sau Săptămâna Altfel, care există ca și structură în anul școlar. Dar eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo” a afirmat șeful statului.

În context, Iohannis a vorbit de importanța opiniei experților.

“Noi am sperat, dacă ne amintim cu toții, acum, poate două luni de zile, să ajungem cât de curând să avem sub 100 de cazuri noi pe zi, dar, din păcate, lucrurile au luat cu totul și cu totul altă turnură și din vina unor politicieni și, iată că, ne confruntăm cu o medie de peste 1.000 de cazuri, zilnic. Chiar dacă este puțin mai greu de acceptat, asta este evoluția epidemiei. Trebuie să fim realiști, trebuie să fim pregătiți și trebuie să luăm măsurile atunci când avem toate datele, și aceste date, și căile de urmat, sigur că ne sunt indicate în primul rând de experți”, a adăugat președintele.

 

ANISIE - APEL CĂTRE ELEVI, PĂRINȚI ȘI PROFESORI: SĂ NU APARĂ ACEA STIGMATIZARE A PERSOANEI CARE S-A ÎMBOLNĂVIT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un apel, miercuri seara, la elevi, părinți și profesori, să nu stigmatizeze o persoană care s-a îmbolnăvit de coronavirus.

“Aș vrea să fac un apel - dacă, cumva, se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aș face apel către părinți, către profesori, către elevi, să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu își dorește să se îmbolnăvească, nimeni nu își dorește acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a declarat Anisie, la postul public de televiziune.

Mesajul ministrului Educației pentru elevi, în contextul începerii noului an școlar, este “să pășească cu încredere către unitatea de învățământ, să vină în spațiul școlii la cursuri”.

“Dar, în același timp, fac un apel, către toată lumea, să respecte cu strictețe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educați, este important să rămânem sănătoși”, a precizat ministrul Educației, la TVR.

Lasă un comentariu