SONDAJUL, MESAJUL ȘI... ȘTIINȚA

Distribuie pe:

• “Există părți esențiale din experiența umană asupra cărora știința nu are nimic de spus în mod intrinsec. Eu le asociez cu acea entitate pe care o numesc Dumnezeu”. (Scrisoare către autor - Tihomir Dimitrov, 23 mai 2002).

Walter Kohn (1923-2016), chimist american de origine austriacă, laureat al Premiului Nobel în Chimie (pentru dezvoltarea teoriei densității funcționale cu aplicații în mecanica cuantică). Premiul a recunoscut contribuția lui la înțelegerea proprietăților electronice ale materialelor. În special, Kohn a jucat rolul principal în dezvoltarea teoriei densității funcționale, care a făcut posibilă includerea mecanicii cuantice cu efecte în densitatea electronică. În anul 1946 și-a luat un master în matematică aplicată la Toronto. I s-a acordat un Doctorat în Fizică la Universitatea Harvard, în 1948. A fost membru al Academiei Americane de Arte și Științe, membru al Academiei Naționale de Știință, membru al Academiei de Științe din Austria, membru al Academiei Internaționale de Științe Cuantice moleculare.

***

• “Mesajul clar este că dacă știința și religia sunt incompatibile, atunci nu am avea un procent de 30%-40% din oamenii de știință care confirmă că este un Dumnezeu sau o putere mai mare în spatele a tot ce există”.

Dr. Fazale Rana, doctor în Chimie, fiul unui om de știință musulman, servește ca vicepreședinte pentru apologetică. Cercetările sale în biochimie i-au oferit dovada inițială că viața trebuie să fi fost creată. După studierea Bibliei, a ajuns la concluzia că Creatorul lumii este Dumnezeu.

***

• “Am realizat un sondaj de opinie la care au participat 1.700 de oameni de știință, dintre aceștia au răspuns la întrebări mai amănunțite un număr de 273 de personalități. Concluzia studiului este că cca. 50% dintre oamenii de știință cred în Dumnezeu și încă 20% dintre ei afirmă că au o viață spirituală, iar unii dintre ei, atei sau agnostici, merg la biserică de dragul partenerului de viață, al copiilor sau prietenilor”. (Concluziile studiului au fost publicate în cartea Science vs Religion: What Scientists Really Think).

Elaine Howard Ecklund, sociolog la Rice University (SUA). Director al religiei și programului LIFE. Cercetător în domeniul religiei, imigrare, știință și de gen. A primit peste 4 milioane de dolari pentru diferite premii în urma cercetărilor făcute. A primit un Doctorat în anul 2004, la Universitatea Cornell.

***

•”Dumnezeu ți-a dăruit 86.400 de secunde. Azi ai folosit vreuna pentru a spune mulțumesc?”

William Arthur Ward (1921-1994), este unul din cei mai citați scriitori americani datorită maximelor inspiraționale. A scris mai mult de 100 de articole, poezii și meditații ce au fost publicate în revistele americane.

Autor de aforisme:

“Un prieten adevărat îți știe slăbiciunile, dar îți arată calitățile; îți simte temerile, dar îți întărește credința; îți cunoaște îngrijorările, dar îți eliberează spiritul; îți recunoaște defectele, dar îți subliniază posibilitățile”.

“A avea sentimente de recunoștință și a nu le exprima este ca și cum ai împacheta cu grijă un pachet și nu l-ai da”.

“Profesorul mediocru vorbește. Profesorul bun explică. Profesorul foarte bun demonstrează. Profesorul eminent inspiră”.

P.S. Nicolae Iorga (1871-1940), istoric, critic literar, documentarist, ministru, prim-ministru, poet, dramaturg, enciclopedist, prof. universitar, academician : “Demult, Dumnezeu a lăsat minunile în seama sfinților. Oamenii L-au închis pe Dumnezeu în Biserică, ca să fie mai slobozi în lume”.

Lasă un comentariu