REMEDII NATURISTE

Distribuie pe:

- Insomnia se manifestă deja la 30% din populația lumii, constituind un adevărat flagel. Somniferele au devenit astfel capul de afiș al producției medicamentoase, alături de antibiotice și medicamentele folosite împotriva răcelii și reumatismului. Somnul chimic nu se aseamănă însă cu cel natural, iar până în prezent nu există nici un medicament care să inducă în mod perfect somnul fiziologic. A crescut astfel interesul pentru medicina naturistă. Calitățile terapeutice ale florilor de tei sunt pe cât de variate pe atât de semnificative: de ordin hipogen, respectiv de inducere a somnului, apoi cele de ordin sedativ, de calmare a stărilor de excitație cerebrală. Pentru tratarea insomniilor rebele se recomandă băi la mâini și la picioare efectuate înainte de culcare cu o infuzie de flori de tei.

- În tratarea virozelor respiratorii se folosesc mai ales plantele ce conțin uleiuri volatile aromate, care, în funcție de specie, prezintă calități antiinflamatoare, antiseptice, antivirale, emoliente, de fluidificare a secrețiilor bronșice, spasmolitice, antitoxice și diuretice.

Pentru afecțiunile gâtului se folosește gargara de mușețel, salvie sau coada șoricelului, preparate sub formă de infuzie.

- Remedii pentru combaterea tusei pot fi: siropul de lămâie; infuziile călduțe și îndulcite cu miere, obținute din amestec de pătlagină, nalbă și cimbrișor; uleiul de conifere - pin sau molid - luat pe pâine sau zahăr.

Lasă un comentariu