FACI PE BLAT VIDEOCHAT, FACI ȘI MUNCĂ NEREMUNERATĂ LA BISERICĂ!

Distribuie pe:

O femeie de 54 de ani, din Cehu Silvaniei, județul Sălaj, a fost condamnată de Tribunalul Sălaj la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, pe motiv că nu a declarat la fisc veniturile realizate din... videochat. De asemenea, femeia trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar nu oriunde, ci la o... biserică, scrie clujust.ro.

Potrivit sursei citate, femeia a fost acuzată că, în perioada 2013-2018, a realizat venituri din activități de videochat, în cuantum de peste 58.000 lei (echivalentul a aproape 13.000 euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit și contribuții la sănătate.

Aceasta și-a recunoscut fapta și a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției.

“Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil”, a spus femeia în fața anchetatorilor.

Tribunalului Sălaj a consfințit acordul de recunoaștere a vinovăței, prin care s-a stabilit pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și prestarea a 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la o biserică.

Consecința nedeclarării veniturilor realizate din activitatea de videochat a constat în sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat în sumă de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezintă impozit pe venit, iar 2.563 lei, contribuția la asigurările sociale de sănătate.

“Cu ocazia audierii, inculpata M.L. a recunoscut comiterea infracțiunii de evaziune fiscală reținută în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică a faptei comise și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. De asemenea, inculpata și-a dat acordul pentru a presta o muncă neremunerată în folosul societății”, se arată în decizia Tribunalului Sălaj.

 

Lasă un comentariu