SECVENȚA ZILEI DE IERI

Distribuie pe:

Fără dubii, în această perioadă, a unor reguli impuse, dar și a unor restricții, datorate pandemiei, purtarea măștii pentru perioade mai lungi produce efecte secundare, datorită hipooxigenării, în special a creierului. În ziua de ieri am asistat la două întâmplări mai ciudate.

Un cetățean vrea să traverseze strada Victor Babeș, aproape de trecerea de pietoni de la blocuri. Dinspre Bulevardul Cetății vine o mașină de culoare neagră de tipul 4x4. La acel moment, între ora 12 și 13 era singura mașină în traficul străzii. La volanul mașinii se afla o femeie, cu masca facială pusă reglementar. De vreme ce se afla singură în mașină, e mai greu de înțeles motivul pentru care purta mască, având în vedere că virusul Covid-19, deocamdată, n-a reușit să penetreze vreun parbriz de autoturism. Femeia de la volan gesticulează nervoasă și insistentă cu mâinile, arătând cu degetul spre trecerea de pietoni care se afla la circa 20 de metri. Desigur, își dorea ca pietonul să traverseze de acolo, dar nu avea niciun rost, de vreme ce nu era trafic pe stradă. După ce trecu mașina, individul își duse degetul arătător de la mâna stângă la tâmpla de pe aceeași parte, o răsuci antero-ventral de câteva ori, în semn de “la revedere”.

La scurt timp după întâmplare, o tânără și un tânăr tocmai ieșeau de la magazinul “Profi”. Fata, încărcată cu ceva marfă, intră în holul din interior, în fața căruia se află ușa, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire. Dar în loc s-o ia în linie dreaptă și să iasă pe ușă, virează brusc spre stânga și se izbește de fereastră, mai precis, vitrină. După câteva secunde de reculegere, a observat unde este și ușa. Precizăm din nou, intrarea și ieșirea dintr-un edificiu se face mereu pe ușă, nu prin geam.

Lasă un comentariu