ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ, ÎN VEDEREA PREVENIRII ȘI LIMITĂRII INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 4-6 septembrie a.c., structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, la activitățile desfășurate în perioada de referință, au participat peste 395 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, precum și ai Protecției Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 63 de acțiuni punctuale și au fost verificate 335 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Au fost legitimate peste 1.420 de persoane și verificate peste 130 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.675 de lei, astfel:

- 21 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1.700 de lei;

-16 sancțiuni la Legea 61/1991, în valoare de 6.975 de lei;

- 10 sancțiuni pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, aplicate persoanelor fizice;

-1 sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate, în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE - 0800.800.165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un comentariu