MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI A FĂCUT ANUNȚUL AȘTEPTAT DE CĂTRE TOȚI MICROBIȘTII

Distribuie pe:

Ministrul Tineretului și Sportului a făcut un anunț așteptat de toți microbiștii. Ionuț Stroe a dezvăluit că, atunci când numărul zilnic al bolnavilor cu noul coronavirus va scădea sub o mie, accesul spectatorilor pe stadioane va fi permis într-un procentaj de zece la sută din capacitatea arenei. “Deocamdată, accesul pe stadioane, în România, este interzis. Pentru sănătatea oamenilor este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise. Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea. Când vom permite accesul pe stadion, o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu. Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri. Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri va scădea sub 1000”, a spus Ministrul Tineretului și Sportului, la Realitatea Sportivă.

 

BRONZ, LA NAȚIONALELE DE SENIORI, PENTRU DACIAN COSTEA DE LA LPS TÂRGU-MUREȘ

Atletul mureșean, Dacian Costea, de la LPS Târgu-Mureș, pregătit de antrenorul Szabo Ferenc, s-a clasat pe cea de-a treia poziție în proba de săritură cu prăjina, din cadrul Campionatelor Naționale în aer liber pentru seniori și tineret (Under 23), competiție desfășurată pe stadionul “Cluj Arena”. Dacian Costea și-a adjudecat astfel medalia de bronz, cu rezultatul de 4,50 metri, proba fiind câștigată de Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) cu 4.80 m. Argintul a revenit sportivului Valentin Constantin Stanciu, de la Rapid București, cu 4.60 m. Un alt atlet de la LPS Târgu-Mureș, Balazs Norbert, a terminat pe locul V, cu 3.60 m. În urmă cu două săptămâni, tot la Cluj, Dacian Costea a cucerit medalia de argint la Internaționalele României, cu rezultatul de 4.30 metri.

 

ZECE MEDALII PENTRU DELEGAȚIA ROMÂNIEI LA CAMPIONATELE EUROPENE DE CANOTAJ U23 DE LA DUISBURG

România a cucerit zece medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint și două de bronz, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Duisburg (Germania). Cu acest bilanț, România a ocupat primul loc pe națiuni în probele olimpice, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Canotaj. Medaliile de aur au fost obținute la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Alina-Maria Balețchi - 7.08.80), patru rame feminin (Andreea Popa, Maria Tivodariu, Maria-Magdalena Rusu, Dumitrița Juncănariu - 6.41.44), dublu rame masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Florin-Sorin Lehaci - 6.31.59), patru rame masculin (Florin Arteni-Fîntînariu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari - 5.56.64) și dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș - 7.08.47). Cele trei medalii de argint au fost cucerite la patru rame feminin cu cârmaci (Damaris Lebăda, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu - 7.02.41, la aproape șase secunde de primul loc), opt plus unu feminin (Lorena Constantin, Ioana-Mădălina Moroșan, Mădălina-Gabriela Cașu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinculescu, Petreanu Victoria-Ștefania - 6.28.59) și la opt plus unu masculin (Gheorghe Morar, Constantin-Cristi Hîrgău, George Cătruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireașă, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Petre-Florin Enășescu - 5.47.62). Bronzul a fost câștigat la patru vâsle feminin (Larisa Elena Roșu, Cristina Drugă, Andrea-Ioana Budeanu, Georgiana-Simona Tătaru - 6.43.65) și la simplu masculin, prin Mihai Chiruță - 7.01.81. Echipajul masculin de patru rame cu cârmaci (Dorin Simion, Andrei Lungu, Florin Ceobanu, Alexandru-Laurențiu Danciu, Petre-Florin Enășescu - 6.16.38) a terminat pe locul cinci, Elena-Iuliana Mihai a fost a șasea (ultima) la simplu feminin - categorie ușoară (8.10.64), iar barca masculină de patru vâsle (Cristian-Ionuț Cojocaru, Florin-Bogdan Horodișteanu, Gheorghe Scripcaru, Andrei-Sebastian Cornea - 6.13.93) a terminat pe locul 6. România a participat cu 15 bărci la Europenele Under-23, dar numai 13 au prins finalele pentru medalii.

 

VICTORIE ROMÂNESCĂ LA PRAGA!

Perechea Andreea Mitu/Ligia Marozava (România/Belarus), cap de serie numărul 7, a câștigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de tenis, categorie 125K de la Praga. Mitu și Marozava au învins în ultimul act cuplul Giulia Gatto-Morticone/Nadia Podoroska (Italia/Argentina), scor 6-4, 6-4. Perechea învingătoare obține un premiu total de 37.000 de dolari și 160 de puncte WTA de jucătoare. Învinsele din finală vor primi în total 35.000 de dolari și câte 95 de puncte. La simplu, s-a impus Kristina Kukova din Cehia, locul 173 WTA, care a trecut, în finală, de italianca Elisabetta Cocciaretto, locul 144 WTA și cap de serie numărul 2, cu scorul de 6-4, 6-3. Câștigătoarea primește un premiu de 48.000 de dolari și 160 de puncte WTA, iar învinsa, 43.000 de dolari și 95 de puncte WTA. Turneul de la Praga, deși de categorie inferioară, a avut premii de peste trei milioane de dolari, în loc de 125.000 de dolari, și tablouri lărgite, în urma contribuției Federației Americane de Tenis, care a suplimentat sumele de bani pentru a compensa faptul că US Open se desfășoară în acest an fără calificări, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

SCM RÂMNICU VÂLCEA A CUCERIT TROFEUL CUPEI ROMÂNIEI

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat Cupa României, la handbal feminin, ediția 2019/2020, după ce a învins-o în finală pe CSM București, duminică, scor 22-19, în Sala Polivalentă “Ioan Kunst-Ghermănescu” din București. SCM Râmnicu Vâlcea a obținut trofeul, după două finale consecutive pierdute cu CSM București. Echipa de pe malul Oltului are în palmares alte 13 trofee ale Cupei României, toate obținute de Oltchim, iar acesta este primul cu actualul nume. Totodată, SCM Râmnicu Vâlcea a obținut și Supercupa României, trofeu acordat câștigătoarei Cupei României în acest sezon perturbat de pandemia de coronavirus, în care titlul nu a fost decernat. Echipa vâlceană a dominat autoritar prima repriză și a intrat la pauză cu un avans clar, 15-7. CSM București a revenit după pauză și s-a apropiat, pas cu pas, pe tabelă, dar SCM a rezistat pe final și a obținut trofeul. Finalul a fost tensionat, antrenorul câștigătoarei, Florentin Pera, acuzând o stare de slăbiciune. Cristina Neagu a fost golgheterul turneului final, Marta Lopez Herrero cea mai bună jucătoare, iar Marta Batinovic (SCM Râmnicu Vâlcea), cel mai bun portar. Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au marcat:Irina Glibko 5 goluri, Marta Lopez Herrero 4, Kristina Liscevic 3, Maren Aardahl 3, Zeljka Nikolic 2, Alicia Fernandez Fraga 2, Cristina Florica 1, Asma Elghaoui 1, Evgenija Minevskaja 1. Pentru CSM București au marcat: Cristina Neagu 6, Elizabeth Omoregie 4, Carmen Martin 2, Barbara Lazovic 2, Crina Pintea 2, Alexandrina Barbosa 1, Andrea Klikovac 1, Dragana Cvijic 1. În finala mică, Gloria Buzău a dispus de CS Rapid cu 22-17.

 

FORMULA 1 - PIERRE GASLY, CÂȘTIGĂTOR ÎN MARELE PREMIU AL ITALIEI

Francezul Pierre Gasly (24 de ani) a câștigat prima sa cursă din carieră, în Formula 1, duminică, în Marele Premiu al Italiei, de la Monza. Pierre Gasly este primul francez care reușește să câștige o cursă de Formula 1, după 24 de ani, din 1996, atunci când se impunea Olivier Panis la Monaco. Gasly avea doar trei luni când Panis câștiga cursa de la Monaco. Pilotul francez al echipei Alpha Tauri, Pierre Gasly, a câștigat Marele Premiu al Italiei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată, duminică, la Monza. El a fost urmat de spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) și de canadianul Lance Stroll (Racing Point). Pe locul al patrulea s-a clasat britanicul Lando Norris (McLaren-Renault). În clasamentul general al piloților, Hamilton este lider, cu 164 de puncte, urmat de Bottas, cu 117 de puncte, și de Verstappen, cu 110 puncte. La constructori, Mercedes a acumulat 281 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 158 de puncte și de McLaren, cu 98 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Toscanei, va avea loc weekend-ul viitor, la Mugello.

 

 

 

Lasă un comentariu