GERARD DEPARDIEU S-A CONVERTIT LA ORTODOXISM

Distribuie pe:

Gerard Depardieu, actorul francez devenit cetățean rus din 2013 (încercând să scape astfel de impunerile fiscale din țara sa natală!), s-a convertit la Ortodoxism, având același duhovnic ca Vladimir Putin. Președintele rus l-a prezentat personal cu noul său pașapot rusesc, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în stațiunea Soci.

Actorul își continuă astfel călătoria religioasă prin convertirea la creștinismul ortodox, scrie revista “Valeurs Actuelles”, citată de “The Moscow Times”. El a mai fost la convertit la Islam, Budhism și Hinduism, și se pare că vrea să treacă și la Iudaism.

Depardieu, în vârstă de 71 de ani, a declarat că îndrumătorul său spiritual este părintele Tikhon Shevkunov, despre care se spune că este duhovnicul lui Putin.

Botezul a avut loc în Catedrala “Alexandr Nevsky” din Paris. “În cântările solemne ale corului și rugăciunile credincioșilor participanți, noul  creștin ortodox a fost stropit din abundență pe cap și pe corp cu apă sfințită, deși nu a fost complet scufundat, așa cum este este ritualul”, au transmis reporterii “Valeurs Actuelles”. Actorul a fost însoțit de un cerc restrâns de apropiați.

Depardieu a spus că fost convins să se convertească la această religie datorită legăturilor sale cu clerul ortodox și pasiunii pentru liturghia ortodoxă.

Ca proiect apropiat, Depardieu are în vizor rolul lui Stalin, într-un film regizat de Fanny Ardant. (M.C.)

Lasă un comentariu