ROMÂNII CARE MUNCESC ÎN STRĂINĂTATE “FAC GHIOZDANUL” DE LA DISTANȚĂ!

Distribuie pe:

Compania de transferuri on-line internaționale rapide de bani TransferGo arată că numărul de transferuri de bani, precum și a valorii acestora între românii din diaspora și cei din țară a crescut cu 25% datorită începerii noului an școlar.

“Creșterea cu aproximativ 25% este înregistrată în septembrie 2020 în comparație cu lunile de vară, fiind deja o tradiție anuală ca, de la sfârșitul lunii august, românii care muncesc în afara țării să facă ghiozdanul la distanță. Mai mult, pentru a se asigura că acoperă nevoile copiilor, părinții care lucrează peste granițe trimit bani chiar și în două, trei tranșe într-un interval de 30 de zile.

Se știe că prețul mediu al unui ghiozdan complet echipat se ridică la aproximativ 100 lei, la acesta adăugându-se toate celelalte cheltuieli necesare pregătirii începerii școlii, precum cele legate de îmbrăcăminte, transport sau materiale școlare auxiliare.

Mai mult, odată cu noile reglementări impuse de pandemie, o parte dintre cursuri s-au mutat on-line, astfel că, pentru mulți elevi intervine și nevoia achiziției unui laptop sau a unui alt dispozitiv inteligent, care să le permită participarea la orele on-line.

În momentul de față, cea mai activă comunitate de români din punct de vedere al transferurilor de bani prin intermediul serviciului nostru este cu precădere cea din Marea Britanie. Astfel, românii de aici trimit, în medie, între 400 și 700 de lire, în total, de la mijlocul lunii august și până la mijlocul lunii septembrie. Deși nu există date oficiale care să indice dimensiunea actuală a comunității românești din Marea Britanie, numărul cetățenilor români care au cerut rezidență post-Brexit s-a ridicat la 564.300, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne, ceea ce plasează comunitatea românească din Regatul Unit pe locul doi după cea poloneză (665.500).

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în anul 2019, peste 160.000 de copii din România se aflau în grija bunicilor sau a altor rude, în timp ce părinții lor erau plecați la muncă în străinătate.

Tot în această perioadă a anului, numărul de transferuri de bani crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare.

Potrivit datelor UNESCO, în 2018, studiau în străinătate peste 38.000 de studenți români”, arată datele TransferGo, citate de HotNews.ro. (L.P.)

 

Lasă un comentariu