BANII - MĂRUL DISCORDIEI ÎN CUPLU!

Distribuie pe:

În cele mai multe cupluri, mai ales tinere, care încă nu au reușit să își sedimenteze încrederea în forțele lor, nu trece nici măcar o săptămână fără ca partenerii să se certe din cauza banilor și să se privească, reciproc, cu dispreț.

Însă, psihologii ne asigură că tinerii, care intră mai ușor în panică, din lipsa experienței vieții de cuplu, se maturizează treptat și reușesc să mai rărească din conflicte.

În opinia acestora, citați de descopera.ro, comunicarea și câteva soluții ne vor ajuta să evoluăm spre liniște: “Poți începe simplu, discutând calm cu partenerul tău despre planurile voastre, din care nu trebuie să le excluzi pe cele care vă relaxează și vă ajută să vă explorați reciproc personalitatea”.

Iată și câteva sfaturi de conciliere din partea experților:

Privește situația cu optimism - Ți-ai pierdut încrederea că mai poate fi liniște în casă? Ziua bună se cunoaște de dimineață, așa că un mic exercițiu îți va antrena psihicul. Dacă îți începi ziua cu convingerea că poți să ai o familie fericită și că găsești orice soluție dacă privești totul cu calm, lucrurile sunt pe făgașul cel bun. Cu pași mici, dar siguri, și cu multă încredere în tine, vei ajunge să obții ceea ce îți dorești mai mult: o familie cu adevărat împlinită.

Conflictele vă ajută să evoluați - Poate suna dur, dar afirmația că greșelile prin care trecem ne aduc răbdarea, înțelepciunea și, la un moment dat, ne ajută să fim mai lipsiți de probleme este reală.

Redescoperiți în voi, de fiecare dată, puterea de a merge mai departe. Nu uitați să gândiți pozitiv și încurajați-vă să găsiți această putere de fiecare dată.

Bucurați-vă mai mult de viață - Insecuritatea, emoțiile puternice sau stresul sunt stări negative care vă macină și mintea, și trupul. În timp, veți constata schimbări nedorite (un corp încordat, nesigur în mișcări, și o stare continuă de indispoziție). Împotriva lor, recomandăm plimbările lungi și remedii naturale cu efect antistres. Mai mult, muzica și, în general, relaxarea pe care v-o dau hobby-urile vă ajută să vă recâștigați starea de bine și încrederea în voi.

Un exercițiu care oferă încredere - Persoanele singure, lipsite de încredere în sine, nu pot decât foarte greu să se descrie în fața partenerului. Așa că, identificați-vă punctele slabe și motivele pentru care vă simțiți inferiori față de partener. Eliminați autocritica și înlocuiți-o cu încurajări, descoperiți-vă calitățile și veți vedea cum vă veți schimba radical starea de spirit.

Relaxează-te mai mult - Indiferent de statutul social al cuplului sau de profesia partenerilor, majoritatea ne confruntăm cu dificultăți financiare. Dacă veți accepta această idee, veți fi pregătiți să înfruntați realitatea.

Începeți prin a gândi pozitiv, adunați-vă curajul, spuneți-vă că puteți trece peste orice fel de greutăți și, astfel, veți fi gata să faceți pace cu cei din jur. (L.P.)

Lasă un comentariu