UN JUDEȚ CA UN ORAȘ! DR. DORIN FLOREA, CANDIDAT INDEPENDENT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

DOVADA BĂTĂII DE JOC!

Protestez în cel mai dur fel asupra modului discreționar în care au fost distribuiți banii în județul Mureș, de către Consiliul Județean, la ultima rectificare de buget apărută în Monitorul Oficial în data de 11 septembrie.

Luni, 14 septembrie 2020, am intrat în posesia acestor documente și vi le prezint dvs., stimați mureșeni, să analizați modul în care Consiliul Județean tratează discreționar comunitățile mureșene.

Primăria municipiului Târgu-Mureș a solicitat 14.000.000 de lei în mod justificat, prin adrese susținute și de Prefectura Mureș, iar Consiliul Județean Mureș nu a alocat niciun ban.

Acum se vede clar cum a fost condus județul în toți acești ani: discreționar.

Și pentru ca dvs., stimați mureșeni, să înțelegeți și mai bine, vă ofer datele exacte apărute în Monitorul Oficial din data de 11 septembrie 2020.

În timp ce municipiul Târgu-Mureș, care a dus greul în perioada de pandemie în lupta cu Coronavirusul, NU a primit niciun ban, alte localități mult mai mici, dar în care președintele Consiliului Județean Mureș are interese, au primit sume uriașe.

De exemplu, Miercurea Nirajului a primit 2.300.000 de lei, Sovata 1.000.000 de lei, Fântânele !!! - 950.000 de lei, Livezeni - 1.000.000 de lei, iar orașe mai mari precum Târnăveni, Reghin și Sighișoara au primit câte 900.000 de lei fiecare.

Este grav că aceste lucruri se întâmplă azi în plină pandemie, într-un mod nepermis de nedrept prin complicitatea unor politicieni. Aceste nedreptăți se regăsesc și în felul în care arată localitățile în cauză.

Dr. DORIN FLOREA, primar al municipiului Târgu-Mureș

Proiecte pentru orașe!

Un județ ca un oraș!

Am ales să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș pentru că am o experiență în administrație de mai bine de 20 de ani și știu exact ce trebuie făcut pentru ca județul Mureș să fie conectat la infrastructura mare (rutieră, feroviară și aeroportuară), să devină un județ atractiv pentru investitori și să dezvolt programe care să ducă la creșterea calității vieții.

Încă de la începutul acestei campanii am anunțat public că voi merge timp de două luni, din momentul în care voi accede la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, câte o săptămână în fiecare oraș din județ pentru a vedea concret care sunt nevoile comunităților.

Reghin

Municipiul Reghin, dar și împrejurimile acestuia, a prezentat mereu un punct de atracție pentru mine. În plus, sunt legat sufletește de acest oraș din motive personale.

Am susținut și voi susține mereu că Reghinul merită mai mult pentru că zona în care este așezat acest municipiu este cu preponderență o zonă forestieră, industria lemnului fiind o ramură care a făcut ca Reghinul să fie renumit atât în țară, cât și în străinătate.

Referindu-mă la partea economică, pot spune că știu problemele reghinenilor și procesul de privatizare prin care au trecut anumite societăți. Din păcate, individualismul unora a dus la o incoerență în ceea ce privește dezvoltarea economică a orașului, precum și la o dezbinare între oamenii de afaceri, care au dus la pierderea unor branduri cunoscute ale Reghinului, foarte greu de recuperat acum.

Am propus, în mandatul meu de prefect, oamenilor de afaceri din industria lemnului din Reghin să se unească și să gestioneze împreună una din cele mai mari ramuri ale economiei.

Reghinul și împrejurimile sale au fost mereu o pepinieră a județului în ceea ce privește forța de muncă, motiv pentru care merită să fie legat la marile noduri de infrastructură: autostradă, cale ferată rapidă și aeroport.

Este penibil să vorbești în ziua de azi de o linie ferată Reghin - Târgu-Mureș - Războieni neelectrificată pe care aproape că nu mai circulă nici un tren. Voi susține un drum rapid Târgu-Mureș - Reghin, ocolind localitățile, obligatoriu un drum de ocolire a Reghinului, capabilă să preia toate drumurile naționale Bistrița-Toplița, dar în același timp să constituie acces pentru Valea Gurghiului, cât și pentru ieșirea spre Cluj.

În domeniul sănătății susțin că Spitalul Municipal din Reghin trebuie să devină un spital capabil să ofere servicii cât mai diversificate, dar care să fie de calitate.

În ceea ce privește învățământul din Reghin, poate să redevină mândria județului, mai ales că acolo există unul din cele mai bune licee silvice din țară, care producea studenți pentru Universitatea Silvică din Brașov.

De asemenea, voi sprijini direct producătorii agricoli și tot ce înseamnă industrie, care este incipientă și de perspectivă în Reghin.

Voi deschide în municipiul Reghin un birou de lucru, pentru a-l putea ajuta pe primarul din Reghin, dar și pe cei din localitățile limitrofe.

Sighișoara

Orașul Sighișoara trebuie scos de urgență de pe calvarul numit E 60 și elaborat, indiferent cu ce sacrificii, un proiect de realizare a unei centuri ocolitoare. Sighișoara ar putea fi un oraș mult mai accesat, fiind așezat pe culoarul de viteză european, dar pentru asta este nevoie de o centură ocolitoare de viteză, așa cum este la Brașov.

Sighișoara trebuie ajutată să scape de coșmarul orașului pasat de la un județ la altul (într-o istorie nu prea îndepărtată, a aparținut, într-o perioadă scurtă de timp, de trei județe).

Voi susține turismul și, mai ales, turismul cultural, Sighișoara având un potențial serios. Este nevoie de programe culturale și mă gândesc să demarăm proiecte comune cu festivalul de teatru din Sibiu.

Doresc să ajut primarul Sighișoarei pentru ca așezarea ei în cadrul monumentelor UNESCO să se bucure de acest titlu, iar turiștii să își dorească să revină la Sighișoara. De aceea, trebuie prevăzute legăturile orașului Sighișoara cu viitoarea autostradă și o legătură rapidă cu aeroportul din Târgu-Mureș.

Voi susține Sighișoara în colaborare eficientă cu localitățile învecinate, în special cu Albești, pentru a dezvolta proiecte comune de infrastructură și de circulație.

Programul meu ca președinte de Consiliu Județean cuprinde și o descentralizare administrativă, în urma căreia Sighișoara ar fi unul dintre marii beneficiari.

Voi deschide în municipiul Sighișoara un birou de lucru, pentru a putea fi în contact permanent cu cetățenii și nevoile lor, pentru a cunoaște toate categoriile socio-profesionale și proiectele specifice acestei zone.

Târnăveni

L-am susținut întotdeauna pentru că a fost mereu mândria industriei chimice anorganice din România, a sticlăriei și a carbidului de asemenea. Din păcate, România, atunci când a aderat la Uniunea Europeană, a acceptat cu mare ușurință anumite condiții impuse de instituțiile europene, astfel că industria chimică din țara noastră a dispărut.

Târnăveniul trebuie speculat din punct de vedere al așezării lui, fiind împrejmuit de o zonă viticolă care poate constitui una dintre motoarele importante ale economiei din acea zonă, de asemenea trebuie gândită și la Târnăveni ieșirea spre autostradă.

Automat trebuie gândite scoaterea localităților din izolare. În ceea ce privește platforma chimică, am susținut la un moment dat ideea de a se realiza un incinerator la Târnăveni care să deservească Cluj, Alba, Sibiu și Târgu-Mureș.

Merită o atenție sporită pentru că pare diferit față de celelalte comunități, iar platforma abandonată trebuie să constituie punctul de plecare, oferta orașului pentru o dezvoltare economică sustenabilă.

Spitalul din Târnăveni trebuie să fie susținut de către autoritatea locală așa cum era și până acum, însă Spitalul de Boli Psihice trebuie de urgență transferat Ministerului Sănătății, singurul capabil să răspundă de această categorie într-un mod coerent și responsabil.

Voi deschide în municipiul Târnăveni un birou de lucru, pentru a putea fi în contact permanent cu cetățenii și nevoile lor, tocmai pentru a cunoaște toate categoriile socio-profesionale și proiectele specifice acestei zone.

Dr. Dorin Florea, Candidat independent la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș

 Realizat de PFA Petre Alin-Cristian la comanda PRO România, CMF 21200010

Lasă un comentariu