SPONSORIZARE DE 500.000 LEI DE LA ROMGAZ

Distribuie pe:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a primit de la SNGN ROMGAZ SA o sponsorizare de 500.000 lei, bani ce au avut ca destinație dotarea cu aparatură și instrumentar medical a Secției Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

“Mulțumesc companiei ROMGAZ pentru sponsorizarea consistentă care au făcut-o Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, pentru interesul pe care l-au manifestat de a veni în sprijinul micilor pacienți. Este un gest lăudabil ca o mare companie să se implice activ în sprijinirea posibilității de a oferi pacienților servicii medicale la standarde de înaltă calitate”, a declarat dr. Claudiu PUIAC, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Din fondurile primite de la ROMGAZ, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a achiziționat următoarele echipamente medicale:

- Pat pediatric electric (10 buc);

- Pat pediatric mecanic (20 buc);

- Noptiere cu măsuță atașată (11 buc);

- Pulsoximetru (5 buc);

- System Holter de pH-metrie esofagiană și impedantă (1 buc);

- Cateter esofagian solid state cu 36 de canale și senzori direcționali (1 buc);

- System manometrie digestivă de înaltă rezoluție (1 buc);

- Cateter anorectal solid state cu 8 canale, senzori circumferențiali și cu balon (1 buc);

- Analizor gastric + gastrolyzer, configurație completă (1 buc);

- Perfuzomate (5 buc);

- Infuzomate (5 buc);

- Cablu pentru accesorii aparatură Olimpus.

Aparatura achiziționată este de o mare utilitate în stabilirea diagnosticului și monitorizării afecțiunilor digestive la copil (tulburări de motivitate, reflux gastroesofagian, constipație etc.), precum și monitorizarea afecțiunilor respiratorii acute ale copilului, tratamentul sistemic în patologia pediatrică.

 

Lasă un comentariu