ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, SĂRBĂTORITĂ LA SĂRMAȘU

Distribuie pe:

Dat fiind contextul pandemic actual, Ziua Pompierilor a fost marcată duminică, 13 septembrie, într-un cadru restrâns, cu respectarea măsurilor de siguranță prevăzute de legislația în vigoare. Manifestarea a avut loc la Secția de Pompieri Sărmașu, opt pompieri fiind înaintați în gradul următor, înainte de termen. Gradele au fost înmânate de către prefectul județului, Mara Togănel, și de inspectorul-șef al ISU Mureș, col. Călin-Ioan Handrea. Șapte salvatori din cadrul ISU Mureș au primit Medalia Onorifică “Salvatorii Mureșeni”, înmânată de vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Câmpeanu, și de primarul orașului Sărmașu, Ioan Mocean.

“Îi felicităm pe acești minunați salvatori mureșeni și ținem să le mulțumim tuturor colegilor pentru activitatea lor depusă de-a lungul carierei, din punctul nostru de vedere, fiecare pompier ar merita cel puțin o medalie, până la urmă activitatea noastă este una de echipă, de camaraderie.

Dragi salvatori, vă dorim misiuni ușoare, îndeplinite cu succes și să vă întoarceți sănătoși la familiile voastre. Ne-am bucurat și ne vom bucura în continuare de bunele colaborări cu IPJ, IJJ, Gruparea mobilă de Jandarmi, MAPN, SVSU, SPSU, echipele de Salvamont, voluntari, autorități publice locale din județul Mureș, operatori economici și toți cei care au fost și sunt alături de noi și vă mulțumim pe această  cale. De asemenea mulțumim presei, care ne-a evidențiat activitatea noastră de zi cu zi”, se arată în comunicatul dat publicității de ISU Mureș.

“A fost o zi emoționantă la Sărmașu, unde am fost onorată să le mulțumesc salvatorilor mureșeni de Ziua Pompierilor din România. Prezența lor în topul încrederii românilor nu este întâmplătoare, ci reprezintă răsplata miilor de misiuni îndeplinite. În numele mureșenilor, le transmit respectul și recunoștința noastră celor pentru care a fi pompier nu este o meserie, ci un instinct de a salva vieți și a servi patria. La mulți ani salvatorilor din județul Mureș!”, transmite Mara Togănel, prefectul județului.

Reamintim că duminică, 13 septembrie, s-au împlinit 172 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare armată de pe teritoriul românesc între ostașii Țării Românești și trupele otomane. Bătălia a rămas în istorie sub denumirea de “baia de sânge de la București”, peste jumătate din efectivul companiei de pompieri căzând în luptă. (I.S.)

Lasă un comentariu