PENTRU UN MEDIU ȘCOLAR SIGUR - POLIȚIA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

Distribuie pe:

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.

Începând de ieri, 14 septembrie, polițiștii de la siguranța școlară și-au început misiunile pentru protejarea elevilor. Aceștia acționează împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevii, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Lasă un comentariu