MARIANA-MIHAELA FLOREA

Distribuie pe:

Născută pe 27 iunie 1983, în orașul Luduș, d-na profesor de limba franceză își desfășoară activitatea în calitate de cadru didactic titular la Școala Gimnazială Sânger, respectiv Școala Gimnazială Tăureni. După ce a absolvit studiile la Liceul Tehnologic din Luduș, în anul 2002, profilul Umanist, specializarea Filologie, a urmat cursurile Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș, astfel că în anul 2005 a absolvit Colegiul Universitar, profilul Socio-psihopedagogie, specializarea Institutor - Limba franceză, iar în anul 2007 a absolvit, în cadrul aceleași universități, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, specializarea Administrație Publică. Deși intenția sa nu a fost de a intra în rândul dascălilor, în anul 2005 își începe activitatea ca profesor de limba franceză, la Școala Gimnazială Chețani, și contrar temerilor cum că nu ar face față unei astfel de profesii atât de importantă în zilele noastre, acel pas a reprezentat tot ceea ce înseamnă azi Mihaela Florea, cadrul didactic care, după 15 ani în fața elevilor, consideră că aceasta i-a fost menirea.

În anul 2009 a absolvit cursurile Facultății de Limba și Literatură Română în cadrul Universității „Spiru Haret" din București, specializarea Limba și Literatura Română - Limba și Literatura Franceză. În ce privește formarea continuă, d-na profesor a obținut definitivarea în învățământ în anul 2007, ca apoi, 8 ani mai târziu să obțină gradul didactic II, în cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia, iar în anul 2019 a obținut gradul didactic I, în cadrul Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș. Considerând că profesia de cadru didactic înseamnă o preocupare continuă și permanentă de perfecționare, d-na profesor a început în anul 2016, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, cursurile de masterat în domeniul Psihologie, programul de studii Managementul Resurselor Umane. Atât cursurile de perfecționare realizate de CCD Mureș, cu ajutorul cărora a dobândit calitatea de mentor, formator și metodist, cât și experiența acumulată de-a lungul acestor ani, alături de numeroasele concursuri la care a participat cu elevii săi, au ajutat-o să devină un cadru didactic cu calități deosebite, demonstrând devotament, pricepere, dăruire, perseverență și foarte multă ambiție. Ultimul concurs la care a participat, obținând locul I la faza județeană 2019, cu elevii Școlii Gimnaziale Iernut, a fost CDIdei din cărți, urmat de un binemeritat loc II la faza națională, obținut la Sibiu, în iunie 2019, la secțiunea limba franceză.

D-na profesor consideră că în viață orice se poate realiza dacă și numai dacă există ambiție, perseverență si putere de a lupta „contra morilor de vânt". Orice încercare de a realiza ceva reprezintă un prim pas spre reușită, orice bătălie pierdută ar trebui să fie doar o mică piedică în câștigarea războiului, orice sfârșit cere întotdeauna un nou început, cât și încrederea în forțele proprii reprezintă principiile care stau la baza reușitei în viață și la obținerea a tot ce ne dorim, a completat d-na profesor!

 

Lasă un comentariu