LA ALEGERILE PARLAMENTARE, DOUĂ ZILE DE VOT PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA!

Distribuie pe:

Luni, 14 septembrie 2020, Camera Deputaților, for deci-zional, a adoptat proiectul de lege privind modificarea și completarea unor legi în materie electorală, care a trecut săptămâna trecută, în regim de urgență, și de Senat. Astfel, deputații au votat ca, la alegerile parlamentare, românii din străinătate să aibă la dispoziție două zile de vot, și anume 5 și 6 decembrie 2020.

O altă modificare adusă legii este creșterea numărului de reprezentanți în secția de votare, prin amendamentul care permite Pro România să aibă reprezentați în birourile electorale.

În plus, alegătorii români vor avea posibilitatea să voteze și la o altă secție de votare din circumscripția electorală de care aparțin, fiind înscriși, în acest caz, în listele suplimentare, iar alegătorii aflați în fața secție de votare și care așteaptă la rând să voteze o pot face până la cel mult 23.59.

De asemenea, se modifică și se complează Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, astfel încât membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegații acreditați, operatorii de calculator, personalul de pază și alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecție sanitară, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19. (L.P.)

Lasă un comentariu