JOS “MASCA DE FIER”! (XI)

Distribuie pe:

“Suntem un stat eminamente securistic... Acum, fenomenul apartenenței la Serviciile Secrete s-a instalat în mai toată Presa, inclusiv la primul meu loc de muncă (revista “Academia Cațavencu” - n.a.) ... 40% dintre cei care sunt azi la putere sunt din Noua Securitate și se protejează între ei... Îi știu pe majoritatea .... Când nu mai pune Nicu Niro, Pescariu, Iordache sau Vanghelie bani în solda lor... Statul este al lor! Băieții există la cel mai înalt nivel al deciziei în toate trusturile de presă... Ba chiar unele televiziuni sunt înființate de oameni ai celui mai puternic Serviciu Secret din România (SRI - n.a.). Azi, ei toarnă în numele valorilor euro-atlantice și ale multiculturalismului” (Liviu Mihaiu, jurnalist, TVR 1).

În Noua Eră, a destabilizării ordinii de drept internaționale, specificul Presei a fost denaturat cu bună știință și, prin infiltrări de agenți acoperiți sau colaboratori dispuși să își vândă conștiința sub stindardul impunerii forțate a globalizării, s-a ajuns ca în rândul ziariștilor, supranumiți cândva “câinii de pază ai democrației”, cea mai mare parte să își trădeze menirea de a informa corect opinia publică și să devină niște “câini de pază ai puterii” (ai ordinii stabilite)! Practic, după '89, “unitățile militare” din Presa noastră națională s-au dedat la diversiuni abjecte, în postura lor de “soldați ai binelui”, “înrolați” strategic de Serviciile Secrete (române și străine) în “tabere de forță” care, imbecilizând masele într-un climat de maximă tensiune socială, în a discredita valorile care țin de autoritatea ordinii de drept, a-i determina pe mulți să își pună “lumea în cap” și să plece din Țară, în a zdruncina unitatea poporului prin ațâțări nefondate între generații și, nu în ultimul rând, în a arunca în derizoriu germenii sănătoși ai națiunii și în a-i ridica pe impostori la conducerea Statului Român... Situația a degenerat alarmant, cam de prin 2004, de când președintele Băsescu, nemaiținând cont de niciun fel de legi și cutume, i-a cerut lui R. Timofte, șeful SRI, să recurgă la interceptări telefonice și racolarea de ofițeri acoperiți în Presă, parchete, instanțe judecătorești, partide politice, afaceri etc.! Șantajați fiind, cu dosare la sertar, acești ziariști cu epoleți au fost folosiți într-un așa zis “câmp tactic” generalizat, patronat și deconspirat de generalul Dumbravă, pentru a putea fi folosit manipulator, de către SRI, SIE, DGIA, DIPI (în “frontul” extins mișună și cei ai CIA, MOSSAD, AVO etc.), în cu totul alte scopuri decât cele care țin de siguranța națională: își iau răsplată în bani și favoruri, dau dovadă de agresivitate față de cei ce au alte opinii, nu critică creșterea nejustificată a bugetelor Serviciilor Secrete, nu condamnă abuzurile instituțiilor de forță, au puncte de vedere favorabile instaurării unui climat legal de supraveghere electronică a poporului, sunt adepți ai mijloacelor ilegale de a elimina corupția, mint, fac apologia urii, îi “îngroapă mediatic” pe arestați, înainte ca aceștia să fie judecați, sunt părtași la abuzurile procurorilor (care le scurg documente, din dosare penale, în timp util), filmează și înregistrează pe cei arestați, fără să le pese că încalcă dreptul la prezumția de nevinovăție etc.!

Nu numai șeful SRI (G. Maior) a recunoscut existența “acoperiților” din Presă, afirmând că în aceasta “SRI face nu mai mult, nu mai puțin decât alte servicii democratice din UE sau zona transatlantică”, dar și ziariști de marcă, precum Cristoiu sau Andronic. Lor li se adaugă și alte nume sonore, ca președintele Constantinescu sau fostul șef al SIE și director al TVR (Săftoiu), care ne-au dezvăluit cum presa se află sub influența și controlul Serviciilor Speciale! Cazuri de astfel de ziariști, având reacții viscerale comandate de un angrenaj corupt, sunt: C.T. Popescu (conform lui Vâlcov și Dragomir), R. Turcescu de la B1TV, V. Zaschievici de la Jurnalul Național etc. Ce să mai spun că unele posturi TV, având mari datorii la stat, ca Realitatea TV, ProTV, sau Digi 24, s-au compromis definitiv prin propaganda deșănțată făcută în a lăuda ascultarea telefoanelor de către SRI, în a “sări la gâtul” CCR, în a fi portavoci ale trinomului ilegal SRI-DNA-ÎCCJ etc.!

Din păcate, poporul nostru a fost adus, la ordin extern, în stadiul de a nu mai distinge binele de rău, de a “consuma” avid subiecte mediatice retardate, de moravuri ușoare, lăsându-se prea ușor adâncit (în “lesa” Revoluției globaliste), fără a mai avea putere de a uza de rațiune, în “mlaștina” instinctelor primare, dezumanizante...

Lasă un comentariu