CREȘTEREA GRADULUI DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE PRIVIND IMPLICAȚIILE TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

PENTRU UN MEDIU ȘCOLAR SIGUR

“Emoții și mult curaj am simțit astăzi atât din partea părinților, cât și din partea elevilor, pregătiți pentru noul an școlar. Chiar dacă vor fi multe provocări, am considerat oportun să le fim aproape cu informații privind siguranța lor și cu încurajarea că, prin studiu și respectarea unor reguli, mediul școlar va fi unul sigur și frumos. Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane va rămâne un partener prompt pentru copii, școală, părinți și societate! Succes în noul An Școlar și multe realizări tuturor!”, spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.).

 

LA DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI MUREȘ, INTERES CONSTANT PENTRU SIGURANȚA COPIILOR INSTITUȚIONALIZAȚI ȘI PREGĂTIREA PERMANENTĂ A PERSONALULUI PROPRIU

Întâlnirea de lucru a specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, desfășurată la începutul acestei luni, a reprezentat, pentru specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), un prilej de a pune la punct detalii privind asistența acordată victimelor traficului de persoane din evidența centrului. În cadrul acțiunii au fost dezbătute principalele tipuri de exploatare pentru ca aceștia să fie în măsură să identifice și să intervină în cazurile minorilor exploatați. De asemenea, reprezentanților DGASPC Mureș le-au fost puse la dispoziție ghiduri realizate de ANITP, care să le fie de ajutor în cadrul activităților specifice.

“Mulțumim conducerii acestei instituții, care a manifestat un interes constant pentru siguranța copiilor instituționalizați și pregătirea permanentă a personalului propriu”, preciza comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

“DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!”

“Partenerii noștri instituționali din județul Harghita au fost informați despre exploatarea prin obligarea la cerșetorie, context în care s-a prezentat Campania națională «Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!». Mulțumim Instituției Prefectului - județul Harghita pentru oportunitatea desfășurării ședinței într-un cadru primitor și în care s-au putut respecta măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19”, ne spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

La mijlocul acestei săptămâni, în Sala Amfiteatrului aparținând Palatului Administrativ din municipiul Miercurea Ciuc, a avut loc ședința echipei interinstituționale, pe ordinea de zi fiind prezentarea fenomenului traficului de persoane de la nivel local, dar și național, prezentarea unor metode noi de racolare a tinerilor, precum și diseminarea de materiale de prevenire realizate pentru specialiști și a unor instrumente practice de lucru, menite să îi sprijine în activitatea proprie.

Conform conducerii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, în perioada următoare sunt programate activități comune prin care să fie atenționate grupurile vulnerabile cu privire la posibilitatea exploatării și a măsurilor de evitare a racolării.

 

COLABORARE INTERINSTITUȚIONALĂ PENTRU PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE ȘI EVITAREA VICTIMIZĂRII

La sediul Serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor din Sighișoara, Miercurea Nirajului, Ungheni, Acățari, Nadeș, Târnăveni, Deda, Luduș, Reghin, Iernut, Râciu și Sovata, dar și în diverse locuri publice, au fost afișate, cu sprijinul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Mureș, pliante cu principalele date despre exploatarea sexuală, prin muncă și obligarea la cerșetorie, astfel încât cetățenii să fie precauți atunci când acceptă o propunere avantajoasă care le poate schimba viața frumoasă în frică, teroare și exploatare, ne informa comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga:

“Colaborarea cu această instituție durează de mulți ani și este în beneficiul societății noastre, pe care ne-o dorim protejată și în siguranță. Mulțumim pentru implicare și interes în reducerea fenomenului traficului de persoane la nivel județean, dar și pentru demersurile derulate în beneficiul victimelor acestui fenomen, aflate în evidența centrului regional.”

 

LA HODAC, INFORMAREA PRIVIND TRAFICUL DE PERSOANE

Zilele trecute, în spațiul public din localitatea Hodac, dar și la Școala Gimnazială Hodac, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat acțiuni pentru informarea și atenționarea populației cu privire la traficul de persoane și drepturile victimelor acestui fenomen. Pliantele distribuite cu acest prilej au fost de natură să lămurească asupra cauzelor și condițiilor favorizante. Interes pentru subiectul abordat au manifestat persoanele tinere, cât și cele în vârstă.

Inițiativa a fost susținută și de Primăria Hodac, prin afișarea spre consultare, la sediul acesteia, a unor materiale de prevenire, aflăm de la comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

POLIȚIA ORAȘULUI SOVATA, IMPLICATĂ ÎN REDUCEREA FENOMENULUI TRAFICULUI DE PERSOANE

Situația epidemiologică mondială cu care ne confruntăm are efecte multiple, inclusiv în plan economic și social, iar măsurile impuse de autorități, în cadrul efortului general de a limita răspândirea virusului, au afectat cererea și oferta de pe piața forței de muncă. Multe persoane vulnerabile aleg să plece către orice ofertă de muncă, fără să-și ia minimele măsuri de precauție. Din păcate, conform statisticilor, un număr destul de mare al victimelor traficului de persoane din Europa este reprezentat de cetățeni români.

Polițiștii de proximitate ai orașului Sovata au diseminat, recent, în cadrul hotelurilor, pensiunilor și spațiilor publice din stațiune, pliante ale campaniilor de prevenire realizate de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane. De asemenea, au atenționat publicul larg cu privire la exploatarea prin muncă, exploatare sexuală și prin obligarea la cerșetorie. Le-au fost alături și colegii din cadrul Poliției locale Sovata, feedback-ul fiind unul pozitiv, aflăm de la comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator la Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga: ,,Aceste acțiuni sunt un exemplu de colaborare interinstituțională, în beneficiul comunității noastre. Mulțumim colegilor pentru sprijinul acordat!”

 

 

Lasă un comentariu