DE LA JANDARMERIA ROMÂNĂ “FIECARE JANDARM DINTR-O MISIUNE INTERNAȚIONALĂ ESTE ROMÂNIA”

“Fiecare jandarm dintr-o misiune internațională este România.” Acestea sunt vorbele domnului colonel Lucian Gavrilă, singurul român care a condus în calitate de comandant Jandarmeria Europeană.

Colonelul Lucian Gavrilă este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București și are numeroase specializări la cursuri internaționale.

În 2013 a absolvit cursurile prestigioasei Academii Folke Bernadotte din Suedia, în domeniul consilierii politice, iar în anul 2015 a fost numit comandantul contingentului Ministerului de Interne al României în Misiunea NATO din Afganistan.

Ca o încununare a eforturilor depuse de-a lungul anilor, domnul colonel Lucian Gavrilă a fost numit comandant al Forței Jandarmeriei Europene, în perioada iunie 2017 - iunie 2019.

Pe timpul mandatului său, Jandarmeria Europeană a aplicat pentru obținerea calității de membru al Comitetului Executiv Academic din cadrul Colegiului European de Securitate și Apărare, iar ofițerul român a contribuit activ la îmbunătățirea funcționării Comandamentului Permanent de la Vicenza.

Deși realizările sale sunt lăudabile, atunci când este întrebat de acestea, domnul colonel răspunde cu modestie:

“Faptul că eu am fost comandantul Jandarmeriei Europene, și nu alt jandarm, nu înseamnă că eu sunt singurul sau cel mai bun din Jandarmeria Română. Eu reprezint nivelul de maturitate la care a ajuns instituția noastră în plan internațional.”

În aceste zile, domnul colonel Lucian Gavrilă are de condus, în calitate de comandant al Școlii de Aplicație pentru Ofițeri “Mihai Viteazul”, o nouă misiune de prestanță pentru România, respectiv, organizarea de către Jandarmeria Română a Cursului Superior Internațional, la care participă ofițeri de pe 3 continente.

Îi urăm mult succes în continuare!

 

Lasă un comentariu