MAHMUREALA POATE DUCE LA... DEMENȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la University College London, citați de descopera.ro, susțin că oamenii care beau atât de mult alcool încât organismul nu mai face față și se ajunge la pierderea cunoștinței prezintă un risc dublu să fie afectați de demență.

„În studiul nostru, în care am analizat antecedentele alcoolice ale peste 130.000 de oameni, am constatat că mahmureala este mult mai gravă decât o simplă durere de cap, ea ducând, mai târziu în viață, la dublarea riscului de demență din cauza consumului în exces de alcool.

Deși legăturile dintre consumul excesiv de alcool și demență sunt bine documentate, încă nu știm destule despre modul în care alcoolul contribuie la mecanismele biologice din spatele declinului cognitiv. Chiar și așa, aceste legături au fost observate în numeroase studii.

O limitare semnificativă în studiile existente, care au tendința să analizeze efectele asupra consumului mediu de alcool de-a lungul timpului, este lipsa analizării tiparelor consumului de alcool care se ascund în spatele celor medii.

Așadar, nivelurile moderate și cele ridicate de consum pot fi combinate cu episoadele de consum în exces, astfel ducând la efecte acute asupra sistemului nervos central, precum și pierderea temporară a cunoștinței.

Totodată, episoadele de consum în exces de alcool ar putea contribui la dezvoltarea altor condiții medicale asociate demenței, precum boli ale ficatului și rinichilor, diabet și boală arterială coronariană", atrag atenția oamenii de știință britanici. (L.P.)

Lasă un comentariu