A ÎNCEPUT NOUL AN ȘCOLAR ȘI ÎN CORUNCA

Distribuie pe:

Prima zi de școală și de grădiniță, cu mască în plină pandemie, este una cu emoții pentru toată lumea, de la elevi, părinți și bunici, până la profesori și autorități.

În această atmosferă de incertitudine și pesimism general, un părinte mi-a dat o veste îmbucurătoare, așteptată de mulți ani.

Numărul micuților înscriși la secția română a grădiniței publice din Corunca a crescut anul acesta de la 3 la 12 copii.

Profit de această ocazie pentru a solicita autorităților locale și reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Mureș să înființeze o grupă de grădiniță secția română cu program prelungit, asemeni celei deja existente de câțiva ani la secția maghiară.

Solicit angajarea de urgență a unei noi educatoare la grădiniță, pentru a permite înființarea programului prelungit.

Consider că astfel vor fi atrași tot mai mulți copii spre această grădiniță modernă, dotată cu tot ce au nevoie acești copilași, nevoiți să frecventeze unități preșcolare din Târgu-Mureș, ceea ce reprezintă un efort considerabil atât pentru părinți, dar și pentru ei. În actualul context al pandemiei ar fi mai puțin expuși pericolului de contaminare, atât copiii, cât și părinții, prin evitarea unor zone mai aglomerate din oraș și prin evitarea mijloacelor de transport în comun.

În calitate de ales local, voi face tot ce-mi stă în putință pentru ca educația copiilor din Corunca să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

 

Lasă un comentariu