SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN

Distribuie pe:

M-am decis să fac publică intenția mea deja materializată de a candida, pentru ca alegătorii și, de asemeni, toți locuitorii municipiului Târgu-Mureș să afle de la mine, direct, pentru ce m-am hotărât și ce doresc să fac pentru comunitatea târgumureșeană în calitate de consilier local în ipoteza în care voi primit votul dumneavoastră.

Mă cunosc majoritatea locuitorilor municipiului, la fel sunt cunoscut în tot județul Mureș, îndrăznesc să spun chiar la nivel național prin faptul că sunt o persoană publică, am fost angrenat în unele activități obștești și profesionale în calitate de cadru didactic universitar la UMFST „G.E. Palade" din Târgu-Mureș, din anul 2004 la universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș, în prezent fuzionată cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș; la fel, sunt și notar public, profesie liberală și aflat prin Biroul Notarial în slujba și nevoile cetățenilor.

Am, de asemenea, un mandat de consilier local și unul de consilier județean care mi le-am concentrat pe respectarea tărâmului natural și istoric, m-am implicat activ pentru a fi cunoscute și respectate tradițiile, valorile naționale românești, am fost alături de cărturarii noștri și de altfel toți locuitorii care au vibrat la sărbători și alte momente de patriotism curat românesc. Am inițiat și promovat acțiuni și demersuri atât de necesare pentru a fi respectată istoria și limba noastră națională, prezent la manifestări publice ale comunităților românești și la simpozioane, conferințe, prelegeri științifice care în opinia și credința mea profundă sunt de actualitate în lumea contemporană atât de contradictorie și de răvășită.

Urmez o tradiție patriotică a membrilor familiei mele, fără vreun folos personal, sens în care am inițiat, am constituit entități (asociații, fundații, ONG-uri) ce au menirea de a cultiva spiritul național al dăruirii totale în slujba cauzei naționale românești, cum trebuie să facă orice român și cu atât mai mult cei educați în direcția de a face ca jertfa plămădită cu sânge în pământul țării să fie venerată și de generația noastră. Exemplificativ, sunt în prezent vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș - ce este o fortificație a românismului, „o organizație a organizațiilor" care este constituită și lucrează cu peste 55 de organizații românești din cele trei județe. Forumul a fost înființat în urmă cu peste 16 ani la inițiativa I.P.S Ioan, pe atunci episcopul Harghitei și Covasnei, supranumit „Sfântul Munților", în prezent Mitropolitul Banatului - distins și neprețuit cărturar, patriot român și slujbaș al altarului credinței noastre străbune. Am avut prilejul să-l cunosc și sunt recunoscător destinului pentru întâlnirile și sfaturile de taină care mi le-a dat, pilda dăruirii și sacrificiului său, cumpătarea și demnitatea vorbelor sale, harul duhovnicesc și vocația de constructor cu care iese la lumină. Caut să le urmez și port idealul, ceea ce ar trebui să o facă oricare dintre români în aceste vremuri.

Am stăruit în privința acestui aspect pentru că și municipiul Târgu-Mureș prin comunitatea ce o are, diversitatea etnică, istoria zonei geografice în care este cuprins alături de alții, am considerat fundamentale aceste preocupări. Ele pot să se materializeze și să prindă viață dacă suntem angrenați și în cadrul factorilor de decizie. Or, Consiliul local este o structură administrativă funcțională, un for comunitar decizional, în principal, prin hotărârile care le adoptă în plen ca urmare a unor propuneri foarte documentate.

S-au trezit dintr-odată cu toții în preajma campaniei electorale, atât cei autointitulați liberali, cât și cei care au tot trecut dintr-un partid în altul, în funcție de avantajele politice de moment, reinventându-se doctrinar motivați de scorul politic național al formațiunii a cărei ușă tocmai au deschis-o, să vă promită că vor aduce fericirea pe pământul făgăduinței Târgu-Mureșul. Eu, în schimb, am fost și rămân un social-democrat, cred în filozofia că Statul trebuie să intervină în vederea atenuării dezechilibrelor din societate și cred că autoritățile locale trebuie să fie implicate în sprijinirea dezvoltării comunității noastre locale.

Eu sunt perfect ancorat în realitate și nu o să repet mecanic aceleași lozinci, prea seamănă între ele promisiunile competitorilor cu care rivalizează lista noastră de consilieri locali.

Desigur, dacă am decis să candidez și am încrederea formațiunii PSD, eu vă promit cu sinceritate că am să muncesc consecvent în interesul comunității. Când ne angajăm într-o competiție politică trebuie să cunoaștem câteva lucruri și totodată să ne facem un proces interior al propriei conștiințe. Un demnitar la orice nivel, pentru a candida sau pentru a fi numit într-o demnitate publică, oricare ar fi aceasta, precum și aceea de consilier local, trebuie sa-și asume conștient, să-și facă din misiune un ideal purtat de dragoste și empatie pentru comunitate și nicidecum pentru el personal.

Dacă tot se face ca un laitmotiv trimitere la trecutul glorios și angajamentul că vom „trăi ca afară", adică la standardele civilizației europene, mai precis ca etalon țări din vestul Europei, am considerat că are chemarea de a aspira la o demnitate publică fiind o persoană care este cinstită, profesionalistă, dominată de spirit civic și patriotic, abnegația și dedicată muncii.

Desigur, dacă am decis să candidez și am încrederea formațiunii PSD, eu vă promit cu sinceritate că am să muncesc consecvent în interesul comunității. Când ne angajăm într-o competiție politică trebuie să cunoaștem câteva lucruri și totodată să ne facem un proces interior al propriei conștiințe.

Am avut în activitatea de consilier local, singur sau împreună cu ceilalți consilieri PSD, mai multe proiecte ce au fost adoptate și realizate, multe dintre acestea prin dispute duse la „sânge" cu membrii celorlalte partide politice reprezentate în Consiliul local.

Am sancționat de fiecare dată înțelegerile politice din Consiliul local prin care partidele de dreapta negociau statui sau denumiri de străzi pentru funcții de viceprimar sau alte minuscule interese politice. Desigur, am susținut și voi susține proiectele oricărei formațiuni politice care vizează dezvoltarea orașului.

Am adus în Consiliul local teme de actualitate ale vieții cetățeanului român din Târgu-Mureș, am demonstrat juridic că amplasarea așa-zisului steag al pretinsului ținut secuiesc nu este nimic mai mult decât un mijloc publicitar care la acel moment era amplasat ilegal la noi în oraș. Demonstrația mea juridică a fost și cea care a creat instrumentul prin care autoritățile locale au dat jos acele pretinse steaguri ale acelui pretins ținut care în realitate este inexistent.

Exercitarea suveranității poporului, în condițiile societății democratice în care trăim, se realizează prin organele sale reprezentative, iar reprezentanții acționează ca mandatari ai poporului, luând decizii în numele persoanelor care le-au acordat mandatul.

Această delegare se realizează prin alegeri libere, iar aleșii se ocupă de treburile administrative locale.

Vin în fața dumneavoastră, din postura de candidat la Consiliul local Municipal Târgu-Mureș, cu convingerea că suntem o comunitate creativă, și vă cer sprijinul dumneavoastră ca împreună să punem bazele unui Târgu-Mureș de succes.

Cred că orașul nostru poate crește în mod inteligent și sustenabil dacă avem o administrație deschisă, transparentă, vizionară.

Simțim cu toții nevoia unei strategii de dezvoltare locală adaptată nevoilor și așteptărilor cetățeanului, strategie elaborată împreună cu mediul universitar, societatea civilă și sectorul de business, având în vedere câteva priorități: calitatea vieții, investițiile, educația, accesarea de fonduri și conectivitatea.

Nu am nevoie de vreo favoare sau beneficiu, duc o viață onestă, de aceea dispun de energia necesară, de capacitatea de a mai face lucruri bune, mi-am pus întreaga disponibilitate în fața alegătorilor, care sunt cei pe care să-i slujim cu bună credință și loialitate.

Pentru voi vă cer votul!

Împreună cu voi, prin muncă, abnegație, încredere, devotament patriotic și credință în Dumnezeu!

 

Lasă un comentariu