MULȚUMESC ANGAJAȚILOR PENTRU PERIOADA PETRECUTĂ ÎMPREUNĂ!

Distribuie pe:

A venit și timpul despărțirii noastre. Despărțirile, de regulă, nu mi-au plăcut niciodată, lasă amintiri, clipe plăcute, multă implicare și o parte din viață.

Am mai trecut prin astfel de momente când am plecat din Clinica de Chirurgie - cei de atunci, printre regrete, m-au încurajat și mi-au spus că voi face treabă bună, că sunt siguri de asta și că vor fi alături de mine.

Așa a fost!

Mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat în primărie, în această perioadă, și pentru ceea ce am realizat împreună.

A fost un parcurs greu și așteptat atât de mult de târgumureșeni! Dvs. știți mai bine decât alții, cât de multe au fost de făcut și cu ce sacrificii!

Am reușit cel mai important lucru, ca Târgu-Mureșul să devină un oraș sigur și să îndepărtăm stigmatul cu care am plecat la drum.

Am readus respectul printre oameni și, mai ales, am redat mândria pe care o afișează fiecare cetățean când e vorba de locul în care trăiește: Târgu-Mureș este un oraș frumos, curat și funcțional! Un oraș în care românii și maghiarii au ajuns să se respecte, să se îndepărteze treptat de ură și dezbinare, dar din păcate unii încearcă ciclic să ne învrăjbească.

Încrederea între oameni este lucrul cel mai greu de realizat și cel mai ușor de dărâmat, dar am reușit să înțelegem cu toții că aici suntem acasă, că putem să ne asigurăm un viitor frumos atât nouă, cât și copiilor noștri.

Vă apreciez și vă respect pentru modul în care v-ați implicat în multitudinea de activități, făcând din primărie cea mai apreciată instituție din oraș. Sunteți deopotrivă români și maghiari, de la funcționari până la directori și puteți fi mândri de această perioadă petrecută împreună, în care am ridicat standardul în acest oraș, făcându-l apreciat atât în țară, cât și în străinătate.

Tot dvs. sunteți cei care puteți garanta dăruirea și onestitatea prin care s-au realizat atât de multe lucruri, dar și mâhnirea pe care sunt convins că ați încercat-o (o trăiți și acum), pentru multe proiecte blocate, respinse, fără niciun fel de rațiune, de unii consilieri deveniți slugi prea credincioase liderilor partidelor ce le-au oferit acest loc de muncă.

De fapt, ei nu reprezintă orașul! Comportamentul lor, mai ales în ultimii ani, dovedește pe deplin cât de mult rău pot face atât orașului, cât și cetățenilor săi. Iar dacă oamenii tratează cu superficialitate și detașare astfel de comportamente, efectele pot fi, treptat, dezastruoase.

Am scris, împreună cu echipa primăriei, o pagină frumoasă pentru acest oraș. Am îndeplinit, împreună, dorința românilor și maghiarilor de a avea un oraș frumos, în care să te poți și bucura.

Dragi colegi, oricât s-ar strădui unii să maculeze activitatea primăriei, să vă amenințe că vă vor da afară, că vă vor marginaliza, să fiți conștienți că pagina pe care am scris-o împreună, nu poate s-o șteargă nimeni. Este realitatea pe care târgumureșenii o știu, o văd și o trăiesc zilnic!

Târgumureșenii sunt cei care vă apreciază și vă respectă. Ei vor fi mereu ca și mine, apărătorii dvs. În această perioadă, pentru noi cât și pentru ei, nu a fost nimic întâmplător.

Las orașul cu un program de viitor foarte bine conturat, cu o viziune clară, pe termen lung, care trebuie dusă la bun sfârșit. Este foarte bine scrisă în program, unde sunt anticipați toți pașii prin care să ajungem acolo și sunt absolut convins că nu îl pot bloca la nesfârșit.

Un cuvânt de mulțumire vreau să aduc și viceprimarilor care și-au îndeplinit funcția cu onestitate, conform jurământului și profesionalismului cu care au fost înzestrați. Este vorba de Csegzi Sandor, Claudiu Maior, Grigore Makkai, care, din păcate, au avut de suferit și au fost înlăturați din cauza jocurilor murdare făcute de aceeași tipologie și comportamente primitive.

Am încurajat și am probat un om în fața dvs., l-ați văzut la treabă mulți ani. Aveți o certitudine în el și realitatea faptelor sale. Mai mult, a demonstrat clar, fără echivoc, că îi pasă de oameni!

Dacă veți sta lângă el, așa cum ați stat și lângă mine, orașul nu își va încetini parcursul, nu va fi stopat din drumul obligatoriu și direcția în care trebuie să meargă. În caz contrar...nu vor fi capabili unii ce aspiră la această funcție nici măcar să numere reușitele noastre! Omul de care vă spuneam mai sus, se numește Claudiu Maior.

Nu știu cine va ocupa biroul meu, asta depinde doar de târgumureșeni, dar primul gest pe care trebuie să-l facă viitorul primar este să se încline cu respect în fața dvs. pentru tot ceea ce ați făcut pentru Târgu-Mureș.

În ceea ce mă privește, ajuns în clădirea învecinată voi putea sprijini proiectele orașului și ale județului și voi putea debloca ceea ce a fost atât de mult timp stopat.

Asta o vor hotărî doar alegătorii!

Știu ce e de făcut!

A fost și este modul meu de a munci, de a nu mă feri de lucrurile grele! Am luat această decizie, deoarece am văzut toate compromisurile urâte și murdare, făcute în spatele oamenilor, de către cei care cred că sunt veșnici, de cei care au făcut atât de mizerabilă politica din România.

Voi face din județ ce am făcut și din Târgu-Mureș, un loc în care Reghin, Sighișoara și Târnăveni nu vor mai fi abandonate. Voi încerca să înlătur discrepanțele uriașe între diversele zone ale județului; totodată, voi readuce Mureșul între principalele județe ale țării!

Voi face tot posibilul, ca în cel mai scurt timp, aeroportul să devină funcțional, autostrada să poată fi accesată cu ușurință de toate zonele județului, voi avea în vedere perspectiva a ceea ce înseamnă trenul de viteză, deziderate care mi-au fost atât de dragi și în slujba cărora merită să îmi pun toată priceperea și energia.

Avem cea mai modernă uzină de apă și infrastructură de canalizare în Târgu-Mureș, dar mă voi lupta în continuare pentru a avea și o sursă de apă pe măsură _ Răstolița _ un proiect rămas de suflet pentru mine.

Nu-mi va fi deloc indiferent faptul că un sfert din județ nu are rețea de apă, canalizare și că locuitorii din acele zone trăiesc ca în Evul Mediu.

Voi face din Târgu-Mureș orașul pe care l-am imaginat și l-am promovat încă din anul 2008, prin sloganul “Orașul Mare și Puternic!” Vă amintiți?!

Nu este doar un slogan. Am inițiat și pașii prin care poate fi realizat acest lucru: ca Târgu-Mureșul să își găsească locul între orașele de prim rang ale României! Să onorăm valorile ce le-a dat acest oraș, de-a lungul timpului, în domeniul învățământului, sănătății, culturii și alte lucruri atât de dragi nouă.

Vă mulțumesc încă o dată, vă doresc multă sănătate și noroc, atât dvs. cât și familiilor dvs.!

Cu respect,

Dr. DORIN FLOREA

 

P.S. Foștii mei colegi de la spital mi-au transmis că sunt convinși că în administrație pot face astăzi mai multe lucruri decât dacă m-aș întoarce în sala de operație.

Îi cred!

Lasă un comentariu