CE RUȘINE... GUNOIUL LĂSAT DE EXCURSIONIȘTI, EXPEDIAT LA DOMICILIUL ACESTORA!

Distribuie pe:

Se întâmplă în Thailanda, unde excursioniștii care au vizitat parcul național Khao Yai, din estul țării, vor primi acasă, prin poștă, deșeurile din plastic și ambalajele lăsate în urma lor, o acțiune prin care autoritățile doresc să dea un exemplu întregii lumi, relatează agenția EFE, citată de agerpres.ro.

“Vreau ca această acțiune să fie un mesaj clar și puternic pentru toți vizitatorii parcului, thailandezi sau străini, că nu vom mai tolera acest tip de comportament egoist și disprețuitor.

Sticle de plastic, cutii de conserve, borcane de sticlă și pungi sunt doar câteva din resturile menajere lăsate în acest parc natural, situat la 125 de km nord-est de Bangkok.

Noi cunoaștem adresa și numele vizitatorilor, având în vedere că excursioniștii trebuie să își înregistreze datele personale pentru a putea închiria unul dintre corturile disponibile în zonă și a putea campa peste noapte.

Dar, nu numai că gunoiul va fi trimis la adresa respectivă, ci va fi anunțată și poliția pentru a impune o amendă conform legii. Avertizez că aruncarea gunoiului în parcul național constituie o infracțiune, care se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare și cu amenzi de până la 500.000 de bahți (16.000 de dolari sau 13.400 de euro)”, a declarat Warawut Silpa-Archa, ministrul thailandez al Mediului.

Lasă un comentariu