ANALIZĂM POSIBILITATEA ÎNLOCUIRII CARANTINĂRII DACĂ EXISTĂ UN TEST NEGATIV

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că autoritățile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situația în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din țări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

“Facem o analiză pe fiecare țară și vom decide în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. (...) Sunt restricții obișnuite. Noi am așteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situațiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și, în cursul acestei săptămâni, vom lua o decizie”, a spus Orban, într-o declarație susținută la sediul PNL.

Pe de altă parte, el a precizat că deocamdată nu este cazul să se impună carantinarea județelor care au cea mai mare rată de infectări.

“Ele (n.r. restricțiile) sunt stabilite în funcție de nivelul de răspândire și pe teatre, cinematografe, HORECA, inclusiv pentru școli. Noi am stabilit criteriile pe baza cărora se pot lua diferitele decizii legate de aceste activități. Pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări, acesta nu a fost confirmat în evoluția săptămânală. Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o ușoară creștere, nu este o creștere care să ne îngrijoreze. Sigur trebuie în continuare să fim vigilenți, să respectăm măsurile de protecție sanitară astfel încât să limităm răspândirea virusului”, a mai afirmat Orban.

Lasă un comentariu