PUTEȚI AJUNGE LA PUȘCĂRIE... PRIN CONCURS!

Distribuie pe:

Joi, 17 septembrie 2020, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat prin decret Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, prin care au fost deblocate posturile vacanțe din Poliția Penitenciară. În urma acestui pas legislativ, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) anunță că peste 1.500 de posturi se scot la concurs în sistem, șapte sute dintre acestea fiind posturi de execuție disponibile în operativ.

“Este adevărat că, la acest moment, avem aproximativ 4.500 de posturi vacante în sistemul penitenciar, însă dintre acestea doar pentru 1.527 există susținere finanțată. Aceste 1.527 de posturi reprezintă un total al procedurilor de ocupare prin concurs pentru posturi de execuție (1.398 de posturi), pentru posturi de conducere (25), respectiv pentru trecerea agenților în corpul ofițerilor - sesiune unică anuală (129).

Urmează publicarea în Monitorul Oficial a legii, care deschide calea concursurilor și, imediat după aceasta, se vor publica anunțurile de concurs. Până la acel moment, sperăm să avem finalizată sesiunea de schimbări (mutări), care nu va încurca primele etape ale procedurilor de concurs.

Așa cum am anunțat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant. Sperăm să putem, fizic, să ducem la bun sfârșit provocarea, astfel încât la final să reușim să depășim pragul de 13.500 posturi ocupate în Poliția Penitenciară, în scurt timp fiind disponibile informații despre posturile care se scot la concurs. Precizăm că un agent de penitenciare debutant câștigă undeva la 3.000 de lei, inclusiv acea normă de hrană pe care o primesc toți angajații din sistemul penitenciar și din zona de ordine publică. Pe lângă asta, beneficiază de decontul pentru transport și chirie”, a declarat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, citat de DiGi24. (L.P.)

Lasă un comentariu