LA VOTUL DE URGENȚĂ AL SENATULUI, STIMULENTE DE RISC PENTRU PROFESORI

Distribuie pe:

Senatul dezbate în procedură de urgență proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulant de risc pentru profesori și cadrele didactice, în valoare de 2.000 de lei lunar. Proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei de muncă, iar săptămâna trecută a primit cel al Comisiei de învățământ.

Dacă va fi adoptat de Senat, actul normativ inițiat va merge pentru votul final al Camerei Deputaților.

Proiectul stabilește că toți profesorii vor primi acest stimulent de 2.000 de lei lunar, iar cadrele didactice auxiliare sau cadrele nedidactice, 1.500 lei/lunar.

Art. 1 prevede: “Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”.

Stimulentele nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv a contribuției asiguratorii pentru muncă, ne-a declarat Rezi Maria, președinte al Sindicatului  din Învățământ “Spiru Haret” Mureș.

Conform datelor oficiale ale Ministerului Educației și Cercetării, sunt peste 220.000 de profesori în România, iar celelalte două categorii beneficiare ale acestui proiect numără peste 70.000 de angajați. 

Lasă un comentariu