PREGĂTIRI PENTRU DESFĂȘURAREA ÎN SIGURANȚĂ A PROCESULUI DE VOTARE

Distribuie pe:

Primăria Sighișoara a luat măsurile prevăzute de legislație pentru desfășurarea în siguranță a procesului de votare la alegerile locale din 27 septembrie 2020, realizând achizițiile și planificând amenajările necesare pentru ca alegătorii să fie protejați.

Se vor desfășura activități de dezinfecție a încăperilor și a spațiilor conexe în care se organizează secțiile de vot, această operațiune efectuându-se atât înaintea scrutinului, cât și după acesta, pentru ca elevii să se întoarcă în săli în siguranță.

Cabinele de vot și urnele vor fi montate de Primărie în zilele dinaintea scrutinului pentru a nu afecta cursurile.

Se vor monta afișe la fiecare intrare cu instrucțiuni clare pentru desfășurarea procesului de vot în siguranță și vor fi realizate liniile de marcaj pentru asigurarea distanțării între votanți.

Primăria Sighișoara va pune la dispoziția membrilor secțiilor de vot mașinile disponibile în parcul auto al instituției și al serviciilor publice pentru: transportul materialelor la secțiile de votare, pentru transportul sacilor cu buletinele de vot, după terminarea scrutinului, precum și pentru transportul urnei mobile.

Pentru protecția sighișorenilor în contextul pandemiei:

- S-au achiziționat termometre digitale pentru triajul epidemiologic la intrarea în secțiile de votare;

- S-a achiziționat dezinfectant pentru amplasarea în incinta secțiilor de votare, atât pentru cetățeni, cât și pentru personalul secției de votare.

 

Lasă un comentariu