DR. MIHAI TÂRNOVEANU, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI “CALEA NEAMULUI”: “VOI URCA SCĂRILE CURȚII DE APEL TÂRGU-MUREȘ PENTRU A FI JUDECATĂ LIBERTATEA DE A FI ROMÂN ÎN PROPRIA ȚARĂ!”

Distribuie pe:

Dr. Mihai Târnoveanu, președintele Asociației “Calea Neamului”, este citat, azi, 24 septembrie, la Curtea de Apel Târgu-Mureș, în calitate de pârât, într-un proces intentat de fundația maghiară “Szekler Monitor”, care îl acuză de discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist-șovină. Dosarul, depus, anul trecut, de către același reclamant, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost respins de instituția condusă de Asztalos Csaba, “pe baza unei chestiuni tehnice”, urmând ca, Justiția să se pronunțe în acest caz. “CNCD, de fapt, s-a spălat pe mâini, considerând chestiunea prea complicată. Acum, intră pe rol Justiția”, explică Târnoveanu, pe pagina sa de socializare, detaliind: “Sunt încriminate acțiunile desfășurate de Calea Neamului și 14 texte publicate pe Facebook, referitoare la pozițiile mele față de maghiarizare, Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, chemările la protestele de la București pentru cauza românilor din Covasna și Harghita, precum și o postare care cuprindea un citat din Mihai Eminescu (...) Consider că, în țara mea, am dreptul deplin să-mi exercit libertatea de a fi român. Consider că am dreptul și obligația să apăr Constituția României, să întăresc, după puterile mele, împreună cu alți oameni liberi, identitatea românească, mai ales acolo unde aceasta este atacată și supusă unui proces de diluare (...) Consider că am datoria de a apăra memoria ostașilor Armatei Române care și-au dat viața pentru Țară, de a mă împotrivi dărâmării crucilor lor de la Valea Uzului. Consider că am dreptul să spun oamenilor despre ce înseamnă maghiarizarea în Transilvania, despre locurile care au devenit deșerturi etnice românești, despre cum aceste pietre seci devin mici state în stat în care comunitățile de acolo sunt rupte aproape complet de paradigma statului național”.

Dr. Târnoveanu reamintește, în context, că, anul trecut, după audierea de la CNCD, dar și în urmă cu două luni, a fost chemat la Poliția Brașov pentru a da declarații privind acțiunile organizației pe care o conduce, inclusiv în legătură cu recitarea poeziei “Doina”, la una dintre manifestările organizate de Calea Neamului, la București: “Mi se pare absurd, nedrept, revoltător. Să nu fiu înțeles greșit, nu mă sperii, nu dau înapoi, nu mă plâng, vă semnalez doar un fapt și un mod de procedură. Vă semnalez faptul că trăim într-o dictatură a «corectitudinii politice» și că dacă nu vom fi uniți, această dictatură ne va zdrobi pe rând”.

Întrebat dacă are încredere “într-o judecată dreaptă”, Mihai Târnoveanu a precizat pentru activenews.ro: “Nu-mi este teamă. De partea mea este Adevărul. Nu am discriminat pe nimeni, niciodată nu m-am pronunțat împotriva etniei maghiare, ci împotriva politicii antiromânești duse de statul ungar și de UDMR pe teritoriul României. Este o mare diferență....Iar fenomenul maghiarizării nu l-am inventat eu, el este descris de mari istorici români și se vede cu ochiul liber și în prezent, mai ales în Harghita și Covasna. Sunt zeci de localități care poartă pecetea acestui dezastru, unde românii au fost nevoiți, de-a lungul timpului, să-și abandoneze limba și credința, fiind lăsați fără școală și biserică românească”.

 

Lasă un comentariu