POLICLINICA VIVA MED, PE VALEA MUREȘULUI SUPERIOR!

Distribuie pe:

De la 1 octombrie 2020, Policlinica Viva Med este (și) la Morăreni. Pe Ioana Bara am întâlnit-o când alerga între Sângeorgiu de Mureș și Morăreni, drămuindu-și timpul, făcând „slalom" între provocările carierei și familie, reușind să „le împace" pe toate.

- De ce tocmai amplasamentul din Morăreni pentru a deschide noua policlinică și cum s-a născut această idee?

- Așa cum am spus de fiecare dată când am fost întrebată, practic, proiectul acesta m-a ales pe mine. Dorința mea de a dezvolta sfera serviciilor de sănătate adresate pacienților din toate categoriile sociale

și toate zonele județului, rural și urban, a întâlnit dorința autorităților locale din Rușii Munți de a-i ajuta pe locuitorii din zonă. Am analizat împreună situația de fapt: oamenii aveau de parcurs distanțe relativ mari - 20 de kilometri până la Reghin și 50 de kilometri până la Târgu-Mureș, respectiv Sângeorgiu de Mureș, unde se află primul sediu al Policlinicii Viva Med - pentru a avea acces la ser-

vicii de sănătate în diverse specialități. Noi am venit cu proiectul policlinicii, primăria a decis concesionarea vechii școli (care era în continuă degradare, nemaifiind utilizată de mai mulți ani) și iată cum visul se transformă în realitate.

- De ce tipuri de servicii de sănătate vor beneficia locuitorii Văii Mureșului Superior?

- Am amenajat opt cabinete medicale, două săli de tratament, un punct de recoltare probe biologice, precum și anexele administrative necesare bunei funcționări a policlinicii. Se pot adresa policlinicii Viva Med din Morăreni pacienți cu diverse afecțiuni, cum ar fi: cardiologie, obstetrică-ginecologie, urologie, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, reumatologie, dermatologie, medicină internă, diabet zaharat și endocrinologie. Acestea sunt specialități deficitare în zona Reghin, iată de ce considerăm că venim în întâmpinarea nevoilor pacienților noștri. Întotdeauna am considerat că sănătatea populației este un factor determinant în bunul mers al societății.

- De ce ar dori locuitorii de pe Valea Mureșului Superior să se adreseze Policlinicii Viva Med Morăreni? Întreb pentru că am remarcat, deja, că mulți cetățeni din zonă au primit cu entuziasm această inițiativă, considerând-o mai mult decât salutară și își pun mari speranțe în calitatea actului medical din noua unitate sanitară.

- Îi asigurăm pe beneficiarii noștri că le vom acorda servicii de sănătate de cea mai înaltă clasă, așa cum i-am obișnuit deja la Policlinica Viva Med Sângeorgiu de Mureș. Le vom oferi o gamă variată de investigații, fără a mai fi nevoie să se deplaseze pe distanțe atât de mari. Evident, repet, ne adresăm nu doar locuitorilor din Morăreni și comuna Rușii Munți, ci și celor din Stânceni, Lunca Bradului, Răstolița, Deda, Aluniș, Brâncovenești, precum și Reghin și zona limitrofă municipiului. Un aspect demn de luat în considerare este că o parte din aceste servicii vor fi acordate în baza biletelor de trimitere, deci vor fi contractate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

- Cum v-ați format echipa medicală și cum îi încurajați pe tinerii medici să dorească să ofere consult de specialitate la o distanță atât de mare de Târgu-Mureș?

- Cu toții știm cu ce probleme se confruntă medicii tineri; tocmai de aceea am decis amenajarea unui mic apartament destinat medicilor care doresc să se implice în activitatea policlinicii, dar nu dispun de locuință. Aceștia pot ocupa în regim semipermanent apartamentul amenajat de noi sau îl pot utiliza ca spațiu de odihnă, la ieșirea de la program după-amiaza, dacă urmează să intre la consultații în dimineața următoare.

- …O idee foarte bună. Cum este receptată? Ne amintim că a mai fost pusă în practică, în urmă cu mulți ani.

- Așa este. Cu mai mulți ani în urmă, părinții noștri, la începutul carierei lor, au fost obligați

să-și efectueze stagiul în sate îndepărtate din țară, de regulă. Nu dorim să revenim la acele timpuri, dar ideile bune merită puse în valoare. Iată de ce le acordăm tinerilor medici, în felul acesta, tot sprijinul nostru pentru a-și practica profesia pentru care s-au pregătit. Cu siguranță, ați vizitat cel puțin o dată zona, iar dacă nu, vă invit cu drag. Vă asigur că veți găsi un peisaj de poveste…

- Și oameni sănătoși. Vă dorim succes!

 

Lasă un comentariu