SERGIU PAPUC PRIMAR - LOCUL 5 PE BULETINUL DE VOT, PSD PENTRU CONSILIUL LOCAL TÂRGU MUREȘ - LOCUL 6 PE BULETINUL DE VOT

Distribuie pe:

Sergiu Papuc: “PSD nu a votat schimbarea denumirilor unor străzi în limba maghiară, statui sau înființarea Liceului Teologic Romano Catolic «Racoczi Ferenc»“.

Cum e să reprezinți PSD în aceste vremuri?

Mă ajută experiența de peste 17 ani în PSD. Mă ajută că am absolvit Institutul social democrat “Ghorghe Șincai”. Și mă ajută ca i-am prins și i-am cunoscut pe toți președinții, începând cu Iliescu. Am văzut ce înseamnă să fii în opoziție opt ani, am văzut cum este să fii la putere. Am văzut cum funcționează o alianță, am văzut cum se rupe o alianță.

Uneori, spun că m-am săturat să mi se tot spună că am greșit partidul doar pentru că unii colegi din țară, de la conducerea partidului sau fără mari funcții încălcau legea sau își făceau de cap. Eu respect legea. Fiecare să răspundă pentru ce face.

Care sunt atuurile dumneavoastră?

Cel mai mare avantaj pe care îl am este că am făcut dreptul la București și că am profesat 9 ani ca și avocat. Acum, am avantajul că sunt viceprimar al Târgu-Mureșului. Și le spun cititorilor dumneavoastră că știu cum trebuie făcute lucrurile, știu bine cum funcționează primăria. Știu și ce trebuie schimbat și ce trebuie să modernizăm.

Am dovedit în acești patru ani că mă pot înțelege cu oricine, indiferent de partid. La fel am dovedit că, pentru mine și pentru PSD, sunt câteva lucruri pe care nu le negociem, pe care nu le votăm.

Care sunt lucrurile pe care nu le negociați sau votați?

Niciodată, PSD nu a votat schimbarea denumirilor unor străzi în limba maghiară, niciodată nu am votat statui propuse de ei. Sunt procese verbale de ședință și hotărâri de consiliu local, care dovedesc asta. Și așa vom acționa și în continuare în consiliul local. Singurii care au votat aceste proiecte sunt PNL și Claudiu Maior. Au făcut-o în urma unor negocieri pentru funcții și bugete.

Cum apreciați cei 20 de ani în care Dorin Florea a condus primăria?

Dorin Florea a venit pe o așteptare mare. Să nu uităm că el a crescut ca notorietate și încredere în 1996-2000, când era prefect. Erau alte vremuri. Evenimentele din martie '90 erau încă proaspete în memoria colectivă a târgumureșenilor. În 2000, România nu era în NATO, nu era în UE. Nu am să comentez în niciun alt fel cei 20 de ani în care a condus Florea. Sunt viceprimar, am lucrat cu el, nu ar fi corect. Cetățenii sunt cei care trebuie să evalueze. Vă spun însă, din nou, ce am spus și în 2016. Candidez ca primar să continuu ce e bun și să repar ce nu e bun și să aduc un suflu nou.

Dacă vom avea un primar de etnie maghiară, cum veți acționa în Consiliul Local ca și consilier sau, din nou, ca și viceprimar?

Respectând legea și făcând tot ce știu ca să modernizez orașul și să aduc bunăstare. De apărarea țării se ocupă Armata, Poliția, Jandarmeria, SRI sau SIE. Eu am încredere în instituțiile statului. De aceea nu am un discurs naționalist. Patriotismul nu se strigă în gura mare, ci se practică, zi de zi, la locul de muncă, oricare ar fi acesta.

Cum aduce un primar tânăr un suflu nou?

În primul rând, eu știu ce am de făcut. Noi, în Târgu-Mureș, avem pe ce pune mâna să pornim modernizarea orașului Noi va trebui să fim un centru universitar de excelență, un centru medical de excelență, un centru sportiv internațional și, nu în ultimul rând, o capitală culturală a tinerilor.

Ceea ce se întâmplă în jurul Târgu-Mureșului sau în oraș și mă refer aici la autostradă, extinderea aeroportului, construirea centurilor, construirea de noi baze sportive și o universitate tot mai puternică ne arată, de fapt, țintele pe care trebuie să le atingem.

Toate acestea ne vor aduce prestigiu și o viață mult mai bună.

Din 27 septembrie vom intra într-o nouă etapă de modernizare a orașului.

Care este principalul dumneavoastră proiect?

Nu este unul principal. Toate sunt importante, pentru că vizează toate domeniile de care răspunde un primar. Mai mult, toate sunt interconectate. Fie că vorbim de cultură, turism, educație sau mediu, de exemplu, toate au nevoie de suportul infrastructurii: drumuri, aeroport, centuri sau clădiri moderne.

Proiectul meu de suflet este însă cel dedicat tineretului. L-am gândit ca să fie unic în țară și am lucrat la el împreună cu colegii mei, specialiști în politici publice de tineret, cei cu care am lucrat și atunci când am promovat Legea Voluntariatului, proiect de care sunt mândru, pentru că acum dă posibilitatea celor care fac voluntariat să beneficieze de recunoașterea acelei perioade ca experiență profesională.

Tendințele și politicile publice europene îndeamnă administrațiile publice locale să asculte tinerii și să conlucreze cu aceștia în dezvoltarea orașelor. Iar pentru a învăța cum să comunicăm cu tinerii, cum să lucrăm cu ei ca, într-un final, să putem și dezvolta comunitatea împreună, Agențiile Naționale Erasmus+ ne vin deja în ajutor prin proiectul internațional Europe Goes Local (EGL), și îmi doresc ca și orașul nostru să fie pe harta E.G.L.

Astfel, în 4 septembrie 2020, am făcut deja primul pas: am propus înființarea Consiliului Consultativ pentru Tineret (CCPT), care este un organism prin care primarul se întâlnește lunar cu membri CCPT pentru a discuta punctele de interes pentru tineri și formele lor de organizare. Obiectivul meu este ca deciziile pe care le luăm să fie dezvoltate împreună cu tinerii, mă interesează să aflu impactul asupra lor, cum arată orașul prin ochii lor și cum îl putem dezvolta împreună.

Un element de noutate în România îl reprezintă propunerea mea de “Primar al Tinerilor - Consiliul Local al Tinerilor” - un program al cărui obiectiv îl reprezintă dezvoltarea decidenților de mâine. Cu alte cuvinte, Consiliul Local va avea o dublură și voi încuraja fiecare partid dintre cele ale căror candidați vor fi aleși în Consiliul Local: să susțină tinerii din propriile partide să își desemneze reprezentanți în Consiliul Local al Tinerilor, să sprijine tinerii din propriile partide în familiarizarea acestora cu activitatea curentă a Consiliului Local, să consulte tinerii din propriile partide, care fac parte din Consiliul Local al Tinerilor, înainte de a vota în ședințele ordinare și extraordinare, propunerile de hotărâri.

Cum vedeți Orașul peste zece ani?

Eu îl văd ca pe un oraș elegant, cochet, curat, cu mulți studenți, cu fabrici în domeniul industriei medicale, un oraș plin de turiști, fie că vin pentru medicină, cultură sau sport.

Noi suntem, astăzi, pe harta lumii pentru medicină, pentru matematică, pentru industria chimică și, nu în ultimul rând, pentru că la Târgu-Mureș există un centru de comandă NATO. Mai nou, suntem văzuți pentru circuitul de sporturi cu motor de la Cerghid, vom fi căutați pentru concursuri sportive internaționale de înot sau polo, odată cu deschiderea bazinului Olimpic din cartierul Aleea Carpați sau pentru patinoar.

Dacă suntem cu toții serioși, din aceste resurse locale ne vom asigura viitorul.

Care este mesajul dumneavoastră pentru electoratul din Târgu-Mureș?

În primul rând, îi îndemn ca în 27 septembrie să se prezinte la urne pentru că alegerile locale sunt cele mai importante. Autoritățile locale sunt cele care rezolvă problemele cotidiene ale cetățenilor.

Vreau să subliniez faptul că PSD propune pentru Consiliul Local Târgu-Mureș o echipă de oameni competenți, serioși, care au demonstrat că au făcut ceva în viață.

Așa că îi invit pe târgumureșeni să nu își risipească votul și să aleagă PSD pentru Primăria Târgu-Mureș și pentru Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș.

Doamne ajută!

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Mureș, executat de SC Cuvântul Liber SRL tiraj 2684, CMF 21200019

Lasă un comentariu