ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U21 SE VA DISPUTA LA PLOIEȘTI

Distribuie pe:

Tricolorii U21 au ocazia de a sărbători o nouă calificare la Campionatul European pe același stadion pe care au obținut biletele pentru EURO 2019. Partida România U21 - Danemarca U21 se va disputa la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”, în 17 noiembrie. Acesta este ultimul meci din preliminariile pentru EURO 2021. Ora de start a partidei, care va fi transmisă în direct de PRO TV, va fi anunțată ulterior. Până la meciul cu danezii, tricolorii mai au două jocuri de disputat: în Ucraina, pe 9 octombrie, și la Giurgiu, cu Malta, pe 13 octombrie. În urmă cu doi ani, tricolorii Under 21 învingeau la Ploiești pe Liechtenstein și își asigurau prezența la EURO 2019, acolo unde au ajuns până în semifinalele competiției, reușind astfel să se califice și la Jocurile Olimpice. Ediția de anul viitor va fi prima cu 16 echipe. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021. Inițial, sistemul de calificare includea un playoff între 8 formații clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

 

REACȚIA CRISTINEI NEAGU DUPĂ CE CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT LA ULTIMA FAZĂ CU ESBJERG, CU 10 GOLURI MARCATE DE EA: “ASTA E CEL MAI IMPORTANT!”

CSM București a câștigat cu Esbjer, 30-29, și cu marele concurs al Cristinei Neagu, care a marcat zece goluri în deplasarea din Danemarca. La revenirea în România, pe aeroport, Neagu a primit un trandafir și a vorbit despre succesul obținut de “Tigroaice”. Cristina Neagu a spus că importantă este victoria, până la urmă, chiar dacă succesul a venit la doar un gol diferență, deși handbalistele lui Adi Vasile au condus și la diferență de șase. Interul stânga s-a bucurat și de prezența fanilor în tribune, în Danemarca. “Sunt bine, chiar dacă nu am jucat handbal 6 luni am continuat să mă pregătesc foarte bine și astea sunt roadele muncii mele. Am reușit să ne desprindem în prima repriză la 6 goluri, după care am avut câteva minute în care nu am înscris și au înscris ele, cred, de 4 sau 5 ori la rând, după care s-a mers cap la cap în repriza a doua, mă bucur că am reușit să câștigăm, nu e important că am înscris eu ultimul gol, putea să îl înscrie oricine. Cel mai important este că ne-am întors cu cele două puncte acasă. (n.r. - Devine CSM favorită pentru câștigarea grupei după această victorie?) Mai avem foarte multe meciuri și este prematur să vorbim despre asta. Luăm pas cu pas, meci cu meci, și încercăm să ne pregătim cât mai bine pentru meciul de duminică, împotriva celor de la Rostov. O să vedem dacă putem ține acest ritm, deocamdată ne bucurăm de cele două reușite, două victorii din două meciuri și vrem să pregătim bine jocul cu Rostov și să încercăm o a treia victorie mai ales că jucăm și acasă. (n.r. - despre faptul că s-a jucat cu fani în tribune). Chiar vorbeam cu fetele înainte de meci și am spus să ne bucurăm de fani, chiar dacă nu sunt fanii noștri, pentru că noi nu putem beneficia de suportul fanilor, însă știm că ne susțin din fața televizoarelor și deocamdată aceasta este situația, ne dorim să îi avem alături de noi cât mai repede. (n.r. - Surprinsă de această primire cu flori?) Da, oarecum, îi mulțumim domnului Drăgănescu pentru flori. Deocamdată, nu este nimic câștigat, suntem la început de drum și mai avem încă foarte multe meciuri de jucat”, a spus Cristina Neagu. CSM București și-a dominat adversarul în prima repriză, dar a câștigat la Esbjerg doar la ultima fază. Cristina Neagu a marcat senzațional și a adus victoria “tigroaicelor”, scor 30-29. Cristina Neagu a fost, din nou, principala marcatoare, cu 10 goluri, inclusiv cel al victoriei la ultima aruncare. În etapa viitoare, CSM București va juca pe teren propriu, în 27 septembrie, cu rusoaicele de la Rostov-Don.

 

VESTE URIAȘĂ PENTRU CFR CLUJ! DJURGARDEN, PROBLEME MARI ÎNAINTE DE MECIUL DIN EUROPA LEAGUE

Șansele celor de la CFR Cluj de a se califica în playoff-ul UEFA Europa League sunt tot mai mari după ultimele noutăți din Suedia. Djurgarden, echipa pe care campioana României o înfruntă astăzi, de la ora 20.00, are mari probleme de lot. Potrivit Fotbollskanalen, nu mai puțin de cinci jucători sunt accidentați înainte de partida cu CFR. Erik Berg, Emmanuel Banda, Fredrik Ulvestad, Jesper Nyhol și Niklas Bakroth sunt sub semnul întrebării înainte de meciul de astăzi. Dintre aceștia, Ulvestad este cel care a marcat golul decisiv cu FC Europa, din turul al doilea. În cazul în care CFR Cluj se califică mai departe, ardelenii vor juca cu învingătoarea dintre Kups (Finlanda) și Suduva (Lituania) în playoff-ul competiției.

 

 

Lasă un comentariu