ROMÂNIA, CU CELE MAI RIDICATE RATE ALE INFLAȚIEI...

Distribuie pe:

Potrivit ultimelor date publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România se numără printre țările membre Uniunii Europene (UE) cu cele mai ridicate rate ale inflației în august 2020, o lună în care restricțiile impuse pentru a ține sub control pandemia de coronavirus au continuat să fie ridicate.

Datele Eurostat arată că, în luna august 2020, rata anuală a inflației în zona euro a coborât până la minus 0,2% (de la 0,4% luna precedentă), în timp ce în UE a scăzut până la 0,4%, de la 0,9% luna precedentă.

“Este pentru prima dată din luna mai 2016, când rata anuală a inflației în zona euro a coborât în teritoriul negativ. Comparativ cu situația din iulie 2020, rata anuală a inflației în august a scăzut în 16 state membre, a rămas stabilă în trei (inclusiv în România) și a crescut în șase state membre.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate, luna trecută, în Ungaria (4%), Polonia (3,7%), Cehia (3,5%) și România (2,5%). La polul opus sunt unele state membre UE unde rata anuală a inflației este negativă, respectiv Cipru (minus 2,9%), Grecia (minus 2,3%) și Estonia (minus 1,3%)”. (L.P.)

Lasă un comentariu