“FAMILIA, PIATRA DE TEMELIE A SOCIETĂȚII”

Distribuie pe:

În data de 22 iunie 2020, un Comitet de Inițiativă, legal constituit, și-a asumat prin semnătură, în fața notarului public, Proiectul de lege de revizuire a Constituției, intitulat generic: “Familia, piatra de temelie a societății”.

În 14 iulie 2020, Consiliul Legislativ al Parlamentului României a dat un AVIZ FAVORABIL acestui Proiect.

În 13 august 2020, Proiectul de lege de revizuire a Constituției a fost publicat în Monitorul Oficial al României, unde poate fi găsit la numărul 735!

Acesta este un proiect civic, inițiat de 13 cetățeni ai României și administrat de o organizație civică: Asociația Mișcarea pentru Democrație Directă - MPDD care, împreună cu partenerul său politic, Partidul Adevăr și Dreptate - PAD, precum și o altă organizație civică “Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ”, susțin necondiționat acest proiect civic.

Sperăm ca acestor organizații să li se alăture și altele. Împreună vom fi mai puternici.

Proiectul amintit dorește modificarea art. 48 alineatul (1) din Constituția României, astfel:

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.

Această acțiune civică urmărește, în principal, două scopuri bine definite :

1. Modul unic în care se poate întemeia o Familie să fie pus sub protecția Constituției.

În prezent, acest aspect este reglementat doar prin Codul Civil. Însă, spre deosebire de un articol din Codul Civil, care poate dispărea peste noapte, fără consultare populară, așa după cum s-a mai întâmplat în România, un articol din Constituție nu poate fi modificat decât prin referendum național.

2. Cele stabilite în Declarația Universală a Drepturilor Omului în art. 16, alineatele (1) și (3), precum și în Pactul Internațional al Drepturilor Civile și Politice în art. 23 alineatele (1) și (2), documente fundamentale ale ONU, semnate și de România, este bine și necesar să aibă corespondență și în Constituția țării noastre.

 

Iată ce scrie, în esență, în Declarația Drepturilor Universale ale Omului art. 16, despre familie:

Alineatul (1): “Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie ...”.

Alineatul (3): “Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”.

Iată ce scrie în Pactul Internațional al Drepturilor Civile și Politice art. 23:

Alineatul (1) :

“Familia este elementul natural și fundamental al societății și are drept la ocrotire din partea societății și

a Statului”.

Alineatul (2) continuă cu: “Dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie este recunoscut bărbatului și femeii, începând de la vârsta nubilă”.

Pentru a elimina, încă de la început, orice interpretare greșită și pentru a-l proteja de manipulările care în mod cert vor veni din partea opozanților acestui Proiect, așa după cum s-a mai întâmplat și în anul 2018, dorim să facem unele precizări de esență:

1. Acest proiect nu este despre familia monoparentală, iar modificarea Constituției dorită de noi nu aduce niciun fel de atingere acestei familii, întrucât el se referă, în mod exclusiv, la protejarea prin Constituție a modului în care ia ființă o familie, se întemeiază și nu la ce devine ea după întemeiere.

2. Acest Proiect nu este despre rezolvarea problemelor familiei. Problemele multiple ale familiei trebuiesc rezolvate prin legi clare și aspre, prin măsuri de protejare corecte. Și vom lupta cu siguranță și pentru aceasta, în viitorul apropiat.

3. Acest proiect nu aduce atingere niciunui drept existent al minorităților sexuale în România, iar modificarea art. 48 alineat (1) nu va obstrucționa cu absolut nimic introducerea în Parlamentul României a unui Proiect de Lege a Parteneriatului civil care să reglementeze situația cuplurilor formate din persoane de același sex.

4. Este foarte adevărat că orice referendum național costă, pentru că democrația costă, în general. Mai mult, dacă ne referim strict la acest Proiect, indiferent de costuri, stoparea unor abuzuri neomarxiste îndreptate împotriva familiei firești și a creștinismului românesc merită acest preț, din plin.

5. Acest proiect nu este susținut de niciun partid politic parlamentar. Așa după cum am arătat, el se află în administrarea unei organizații civice și momentan este susținut de un partid politic nou, neparlamentar, PAD.

6. Suntem creștini, dorim unitatea românilor, indiferent de etnie, și nu dezbinarea lor.

7. Suntem creștini și îndemnăm la manifestarea Iubirii și a toleranței între toți oamenii.

Cerem doar respectarea valorilor creștine ale neamului nostru.

8. Nu urâm minoritățile sexuale și nu îndemnăm la ură împotriva lor.

9. Vrem doar ca orice schimbare majoră în zona Instituției Familiei și a Căsătoriei să se facă în urma votului popular, adică prin referendum.

Români!

Vă chemăm să vă alăturați demersului nostru și să ne ajutați în promovarea acestui proiect și, mai ales, în strângerea de semnături. Dacă doriți să vă implicați,

este suficient să ne trimiteți un mesaj pe adresa mpdd.renastere@gmail.com, mesaj care să conțină un număr de telefon și localitatea de domiciliu. Vă vom contacta noi.

*

Renaștem împreună pentru FAMILIE, ȚARĂ și NAȚIUNE!!!

*

Să aveți mereu în gândul vostru acest deziderat.

Întoarceți-vă cu fața către țară și ea va deveni mai puternică!

Întoarceți-vă cu fața către țară și voi veți fi mai puternici!

Dumnezeu să binecuvânteze România !

Lasă un comentariu