DANEZELE DAU DOVADĂ DE FAIR-PLAY DUPĂ ÎNFRÂNGEREA DRAMATICĂ ÎN FAȚA CSM-ULUI

Distribuie pe:

CSM București a câștigat dramatic, scor 29-30, deplasarea din Danemarca împotriva celor de la Esbjerg, contând pentru etapa a doua din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Antrenorul danezelor, Jesper Jensen, a dat dovadă de fair-play și a vorbit la superlativ de sportivele române, arătând că au fost multe momente echilibrate în joc. “Cred că a fost un joc cu multe momente echilibrate. Vreau să le felicit pe adversarele noastre pentru evoluția pe care au avut-o pe parcursul jocului și pentru victoria obținută. Este frustrant când pierzi un meci atât de echilibrat și noi am jucat bine, însă la final doar rezultatul contează. Nu e nicio tragedie că am pierdut în fața CSM București. Am întâlinit unele dintre cele mai bune jucătoare din lume. Uneori câștigi, alteori pierzi. Vom da tot ce avem mai bun până în ultima clipă”, a declarat antrenorul formației Esbjerg. Asemănător tehnicianului s-a exprimat și portărița danezelor, Rikke Poulsen: “Eu cred că este o dezamăgire și vreau să le felicit pe fetele de la CSM București. Cred că ne-am luptat astăzi.

Ne-am luptat cât de bine am știut și putut, însă nu am reușit să revenim în meci”. După două etape, CSM București are maximum de puncte în grupa sa din Liga Campionilor. Runda trecută, bucureștencele au jucat acasă și le-au învins pe franțuzoaicele de la Metz cu scorul de 31-26.

 

WTA A ANUNȚAT NOUL CLASAMENT MONDIAL! CE LOC OCUPĂ SIMONA HALEP ȘI UNDE SE CLASEAZĂ CELELALTE JUCĂTOARE DIN ROMÂNIA

Simona Halep se menține pe locul 2, cu 7.255 de puncte, în clasamentul WTA publicat luni. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 8.717 puncte. Barty nu participă la Roland Garros și, dacă Halep câștigă grand slam-ul de la Paris, românca va reveni pe locul I WTA. Top 10 WTA, neschimbat față de săptămâna trecută, este următorul: 1. Ashleigh Barty (Australia) - 8.717 puncte; 2. Simona Halep (România) - 7.255; 3. Naomi Osaka (Japonia) - 5.780; 4. Karolina Pliskova (Cehia) - 5.205; 5. Elina Svitolina (Ucraina) - 4.960; 6. Sofia Kenin (SUA) - 4.700; 7. Bianca Andreescu (Canada) - 4.555; 8. Kiki Bertens (Olanda) - 4.335; 9. Serena Williams (SUA) - 4.080; 10. Belinda Bencic (Elveția) - 4.010. Patricia Țig a coborât un loc, până pe 59, cu 1.105 puncte, la fel Irina Begu, până pe 73, cu 932 de puncte, și Sorana Cîrstea, până pe 84, cu 839 de puncte. Ana Bogdan se menține pe 93, cu 755 de puncte. În Top 200 se mai află Mihaela Buzărnescu pe locul 127, cu 558 de puncte, Monica Niculescu, pe 141, cu 480 de puncte, Irina Bara, pe 142, cu 479 de puncte, Jaqueline Cristian, pe 167, cu 412 puncte, Elena-Gabriela Ruse, pe 179, cu 377 de puncte, și Laura Ioana Paar, pe 199, cu 327 de puncte. Toate aceste jucătoare se mențin pe locurile ocupate săptămâna trecută.

 

SPECTACOL ÎN MP AL RUSIEI

A zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 a furnizat câteva surprize. Lewis Hamilton a ratat primul loc, deși a plecat din pole-position, după o penalizare de 10 secunde în startul cursei. Valtteri Bottas a câștigat, iar Max Verstappen a terminat pe locul secund. Pentru Bottas este al doilea succes din acest sezon, după cel din prima etapă, din Austria. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei Lewis Hamilton (Mercedes). Top 10 este completat de Sergio Perez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Charles Leclerc (Ferrari), Esteban Ocon (Renault), Daniil Kviat (AlphaTauri), Pierre Gasly (AlphaTauri) și Alexander Albon (Red Bull Racing). Hamilton a avut două penalizări de câte cinci secunde pentru încălcări ale regulilor privind startul la ieșirea de la boxe. Etapa a 11-a, Eifel Grand Prix, va avea loc la 11 octombrie, în Germania, pe Nurburgring.

 

CINE ARBITREAZĂ MECIUL CFR CLUJ - KUPS KUOPIO, DIN PLAY-OFF-UL EUROPA LEAGUE. UEFA A DECIS

Arbitrul croat Ivan Bebek va conduce la centru meciul CFR Cluj - KuPS Kuopio, programat, joi, de la ora 19.30, în play-off-ul Europa League. Bebek va fi ajutat la cele două linii de Goran Pataki și Bojan Zobenica. Rezervă va fi Mario Zebec. CFR Cluj e în fața celei de-a doua calificări consecutive în grupele Europa League. Campioana României joacă play-off-ul de calificare, împotriva finlandezilor de la KuPS, și pot ajunge în grupe pentru a doua oară consecutiv. Anul trecut, formația antrenată de Dan Petrescu a reușit chiar să iasă din grupe și să ajungă în 16-imile de finală, unde a fost la un pas să o scoată pe cea care avea să câștige trofeul Europa League în sezonul trecut, FC Sevilla.

 

ÎNCĂ UN SPORT DIN ROMÂNIA, AFECTAT DE CORONAVIRUS: “DIN PĂCATE, NE-A LOVIT ȘI PE NOI”

Nu doar fotbalul românesc este afectat de noul coronavirus. COVID-19 a lovit și scrima românească. Din informațiile Telekom Sport, există mai multe cazuri de coronavirus la lotul național de scrimă. Sportivii care au fost depistați cu acest virus se află în carantină la hotelul Floreta de Aur. În același timp, restul componenților se află în autoizolare la domiciliu. “Avem și noi covid, sunt câteva cazuri izolate, am luat toate măsurile la hotelul Floreta de Aur, ceilalți componenți sunt în carantină. Nu știm cum a fost luat, din păcate, ne-a lovit și pe noi”, a declarat Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă. Din cauza situației pandemiei la nivel mondial, Federația Internațională de Scrimă a decis anularea tuturor competițiilor internaționale de Cupa Mondială de juniori și seniori până la 1 ianuarie 2021.

 

FABIO QUARTARARO S-A IMPUS LA GRAND PRIX-UL CATALONIEI LA MOTOGP

Pilotul francez Fabio Quartararo (Yamaha) a câștigat, duminică, pe circuitul de la Jerez, Grand Prix-ul Cataloniei la MotoGP. Fabio Quartararo a obținut a treia victorie în acest sezon și este lider în clasamentul general. La Jerez, el a fost urmat de spaniolii Joan Mir și Alex Rins.

 

Lasă un comentariu