CENTRELE DE ÎNGRIJIRE PENTRU SENIORI DIN JUDEȚUL MUREȘ AU UN AJUTOR IMPORTANT ÎN LUPTA CU NOUL CORONAVIRUS

Distribuie pe:

Târgu-Mureș, 17 septembrie 2020. Rezidența Valea Izvoarelor Sânpaul, care oferă îngrijire și asistență medicală unui număr de 120 de persoane cu vârste cuprinse între 65 și 97 de ani, se implică activ în prote-jarea comunității din județul nostru în lupta contra coronavirusului, lansând primul instrument-ajutor de luptă împotriva pandemiei: broșura “Managementul crizei epidemiologice generate de COVID-19 în rezidențele pentru vârstnici”.

Acest ghid complet de bune practici, pus la dispoziție gratuit centrelor de îngrijire a vârstnicilor din județul Mureș și din țară, este elaborat de specialiștii Rezidenței împreună cu medici și specialiști colaboratori și reprezentați ai DSP Mureș și ai Primăriei Sânpaul. Broșura conține instrucțiuni bazate pe recomandările specialiștilor și pe experiența concretă a Rezidenței Valea Izvoarelor din ultimele luni în gestionarea riscului de apariție a cazurilor de infectare cu noul Coronavirus în rândul beneficiarilor și al personalului medical și auxiliar.

“Rezidența Valea Izvoarelor a fost prima rezidență de vârstnici din județul Mureș care, pentru siguranța beneficiarilor săi, a instituit preventiv carantina voluntară. În plus, am dezvoltat un set de reguli și proceduri care ne-au ajutat să prevenim răspândirea COVID-19 în interiorul comunității noastre, măsuri datorită cărora Rezidența pentru vârstnici Valea Izvoarelor nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Ca lider în îngrijirea persoanelor în vârstă în județul Mureș, găzduind cel mai mare număr de rezidenți din zonă, considerăm că este responsabilitatea noastră să împărtășim experiența pe care am acumulat-o în ultimele luni și cu alte centre de îngrijire a vârstnicilor prin distribuirea acestui ghid de bune practici și proceduri care ne-au ajutat să îi protejăm pe seniorii Rezidenței Valea Izvoarelor împotriva efectelor devastatoare pe care le are acest virus”, declară Călin SARCHIZ, CEO

al Asociației Valea Izvoarelor.

La lansarea broșurii “Managementul crizei epidemiologice generate de COVID-19 în rezidențele pentru vârstnici”, care a avut loc la 17 septembrie 2020, au participat medici și specialiști, reprezentanți ai DSP Mureș și Primăriei Sânpaul.

Numărul mare de focare de COVID-19 din diferite centre de îngrijire a vârstnicilor din țară și din străinătate a demonstrat importanța respectării metodelor de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.

În centrul administrat de Primăria noastră, situația nu este gravă la ora actuală, dar trebuie să fim precauți, să protejăm persoanele vârstnice și nu numai, trebuie să respectăm legislația în vigoare, recomandările medicilor. Dacă vom face acum toate aceste sacrificii vom trece mai ușor prin această pandemie și vom reveni la viața noastră obișnuită. Am colaborat foarte bine cu echipa Valea Izvoarelor, am făcut schimb de experiență în legătură cu pregătirea adecvată, organizarea activității în așa fel încât rezidenții și angajații să fie în siguranță”, spune Simon Istvan, primarul Comunei Sânpaul.

Broșura „Managementul crizei epidemiologice generate de COVID-19 în rezidențele pentru vârstnici” poate fi accesată gratuit, în format tipărit sau în format electronic, de către rezidențele pentru vârstnici din țară.

“Sperăm ca prin acest cumul de informații să putem ajuta centrele de îngrijire a vârstnicilor să implementeze cele mai bune măsuri pentru a-i proteja pe părinții și bunicii din județul nostru împotriva temutului virus SARS-C0V-2. Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor celor care au contribuit: angajați, medici și specialiști, autoritățile locale, precum DSP Mureș și Primăria Sănpaul, dar și familiile rezidenților care ne-au susținut permanent în această perioadă”, declară Călin SARCHIZ, CEO al Asociației Valea Izvoarelor.

Respectarea tuturor normelor și recomandărilor venite de la autorități, comunicarea în permanență cu autoritățile locale și cu instituțiile implicate în gestionarea crizei epidemiologice sunt instrumentele care contribuie decisiv la prevenirea contaminării cu noul virus SARS-C0V-2.

Asociația VALEA IZVOARELOR are sediul central în Târgu-Mureș, deține și operează o rezidență pentru 120 de vârstnici în satul Valea Izvoarelor, comuna Sânpaul din județul Mureș și construiește cea de-a doua rezidență în comuna Apahida, la 11 km de Cluj-Napoca, având data planificată de deschidere în anul 2021. Calitatea serviciilor oferite este susținută de un sistem de management al calității implementat în toate activitățile desfășurate, fiind certificată și reconfirmată periodic de organisme de certificare. Asociația VALEA IZVOARELOR este acreditată și licențiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale din luna iulie 2015, obținând Diploma de Bune Practici și punctajul maxim de 100 de puncte la concursul de proiecte organizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în decembrie 2018. De asemenea, a fost desemnată “Centrul de îngrijire al Anului 2018” de către portalul ÎngrijireSeniori.ro.

 

Lasă un comentariu