NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - SPRIJIN FINANCIAR PENTRU DEPOZITAREA PRIVATĂ A UNTULUI, LAPTELUI PRAF DEGRESAT ȘI A ANUMITOR BRÂNZETURI

Distribuie pe:

Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi a fost adoptată, în cursul săptămânii trecute, în ședință de Guvern. Prin intermediul acesteia se acordă un sprijin financiar pentru depozitarea private a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi, pentru cererile depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în perioada 7 mai - 30 iunie 2020. Schema are drept scop menținerea prețurilor la un nivel rezonabil pe piață pentru produsele agroalimentare vizate. Măsura este finanțată integral de la bugetul UE, prin Fondul European de Garantare Agricolă, și susținută inițial prin bugetul național, din sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Valoarea totală a ajutorului financiar este de 64.719,97 de lei, astfel: 47.018,96 de lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 178,16 tone brânzeturi; 15.866,86 de lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 37,51 tone unt și 1.834,15 de lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 22,5 tone lapte praf degresat.

Autoritatea competentă pentru implementarea ajutorului financiar este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Acesta urmează să fie plătit în termen de maximum trei luni de la încheierea perioadei contractuale de depozitare, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (L.O.)

Lasă un comentariu