INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT! CANDIDAT MORT ÎN CAMPANIE, ALES PRIMAR ÎN DEVESELU

Distribuie pe:

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, au înregistrat și un rezultat de-a dreptul șocant, în comuna Deveselu, județul Olt, unde oamenii l-au votat în masă pe fostul primar Ion Aliman, care a murit în 17 septembrie a.c., din cauza Covid-19! Acesta a obținut 1.020 de voturi din cele 1.600 exprimate în comună, relatează gazetanouă.ro, citată de DiGi24.

Ion Aliman candida, din partea PSD, pentru un nou mandat de primar, dar pentru că a murit cu două săptămâni înainte de alegeri, buletinele de vot nu au mai putut fi schimbate.

Mulți oameni au votat cu primarul decedat, motivând că a făcut multe lucruri bune în comună, însă în aceste condiții, firește, alegerile vor fi reluate.

***

Reamintim că, la Deveselu, a devenit operațional, în anul 2016, un scut antirachetă, aceasta fiind prima unitate a sistemului Aegis Ashore, varianta terestră a sistemului naval Aegis de apărare împotriva rachetelor balistice al NATO și reprezentând contribuția Statelor Unite ale Americii.

Baza de la Deveselu este formată din trei unități militare (Baza 99, românească, aceasta găzduind celelalte două baze americane - cea a forțelor navale și pe cea a Sistemului Aegis Ashore de apărare antirachetă, adică scutul propriu-zis).

Întins pe o suprafață de 900 de hectare, dintre care 170 au fost puse la dispoziția părții americane, sistemul Aegis Ashore este unul defensiv și este creat să identifice, să urmărească și să intercepteze rachete balistice cu rază mică, medie sau intermediară, în timpul fazei de zbor, venite din afara spațiului euroatlantic. (L.P.)

Lasă un comentariu