VEȘTI PROASTE PENTRU NAȚIONALA DE HANDBAL FEMININ

Distribuie pe:

Loturile naționale de handbal feminin ale României sunt, în această săptămână, în cantonament la Craiova și ar fi trebui să aibă parte de două meciuri de verificare cu Serbia. Acestea au fost însă anulate. Vecinii noștri nu pot veni în România, deoarece ar urma ca toată lumea să intre în carantină la revenirea acasă. Handbalistele tricolore se pregătesc în această perioadă pentru Campionatul European din decembrie, care va avea loc în Norvegia și în Danemarca. În condițiile în care meciurile cu Serbia nu se pot disputa, selecționata lui Bogdan Burcea își va măsura forțele cu naționala de tineret. De la această acțiune va lipsi însă Cristina Neagu. “Deși este o săptămână dedicată loturilor naționale, nu am intrat în cantonament cu echipa. Durerile la umăr s-au intensificat în ultimul timp, iar în urma discuțiilor avute cu antrenorii și echipele medicale, am considerat că e o perioadă potrivită pentru a face tratament și recuperare, atât la umăr, cât și la genunchi. Aștept cu nerăbdare să mă întorc pe teren!”, a fost mesajul postat de Cristina Neagu pe rețelele de socializare. Surpriza plăcută este reprezentată de revenirea handbalistelor Cristina Laslo și Bianca Bazaliu, după o pauză de zece luni de absență. Ele au revenit în activitate de curând și speră să ajungă la Campionatul European, după ce au ratat Mondialul din cauza cazului “Corona Brașov”.

 

PROBLEME DE EFECTIV PENTRU ADRIAN MUTU

Pe naționala de tineret a României o așteaptă două meciuri în luna octombrie. Selecționata lui Adrian Mutu joacă cu Ucraina (9 octombrie) și cu Malta (13 octombrie) în preliminariile Campionatului European. Din păcate, “Briliantul” nu se va putea baza la această acțiune pe trei dintre cei mai buni “tricolori”. Adrian Mutu a declarat că Dennis Man și Olimpiu Moruțan nu vor fi chemați la naționala de tineret. Cei doi fotbaliști de la FCSB au ieșit pozitivi la ultimele teste de coronavirus efectuate. Mai mult, nici superstarul Craiovei, Valentin Mihăilă, nu va fi convocat din cauza faptului că suferă de o pubalgie. “Ne afectează. Avem o mulțime de jucători importanți la FCSB. Ei acum trebuie să stea în casă. Mă bucur că nu au simptome chiar așa de grave, totuși, din ce am vorbit cu ei. Îmi pare rău că se opresc din activitate. Au demonstrat că sunt importanți pentru noi. Vă dați seama că suntem forțați să ne uităm în altă parte. Tot în perioada asta, Valentin Mihăilă va sta pe tușă o lună din cauza unei pubalgii mai vechi de care încearcă să scape. El era un fotbalist important atât pentru noi, cât și pentru Craiova. Olimpiu Moruțan și Dennis Man au ieșit din nou pozitiv. Ei sigur nu vor fi în lot, e exclus să mai vină, pentru că altfel am periclita echipa națională. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că dacă s-ar întâmpla ceva, ar fi un dezastru!”, a declarat Adrian Mutu. România U21 este pe locul 2 în grupa de calificare la turneul final, cu 16 puncte, trei mai puține decât liderul Danemarca U21.

 

MTS ANUNȚĂ CĂ PREMIERILE RESTANTE URMEAZĂ SĂ FIE PLĂTITE

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a aprobat angajarea și plata premierilor restante pentru performanțele obținute la competițiile internaționale, suma totală ridicându-se la 18 milioane lei, din care 12 milioane de lei au fost deja achitate. S-au făcut, astfel, plățile pentru 650 de sportivi și 250 de antrenori, specialiști, colective tehnice, participanți la peste 100 de competiții sportive internaționale, în total 18 federații sportive naționale aflate în așteptare, unele chiar și de 2-3 ani. “Este un lucru pe care mi l-am asumat ca ministru, am spus că premierea sportivilor este o prioritate zero pentru mine, că vom încerca să găsim soluții pentru restanțele istorice la nivelul premierilor, restanțe ce datau de câțiva ani la nivel de minister. Este un efort uriaș din partea Ministerului Tineretului și Sportului, mai ales în vremurile acestea speciale pe care le trăim, însă mă bucur că este pentru prima dată când toate federațiile sportive naționale au cel puțin un referat de premiere aprobat. Vreau să se înțeleagă faptul că MTS apreciază toate performanțele sportive, munca sportivilor și antrenorilor, însă la aceste premieri avem, din păcate, o problemă de natură legislativă, care ține de felul în care este interpretată legea, tocmai de aceea, în acest moment, când putem vorbi, practic, de un moment zero, când am ajuns cu plățile la zi, considerăm că este oportună corectarea HG 1447/2007”, a declarat Ionuț Stroe.

Premierea a fost aprobată în urma analizei direcției de specia-litate din cadrul MTS, ținându-se cont de respectarea legislației sportive naționale, nivelul și amploarea competițiilor la care s-au obținut performanțele respective, nivelul de dificultate competițională prin numărul de sportivi străini participanți per probă sau categorie și, nu în ultimul rând, nivelul de recunoaștere internațională al disciplinei respective. Au existat și situații în care, conform analizei propunerilor de premiere, acestea nu au fost eligibile, din cauza mai multor motive, fiind returnate pentru remedieri. Au fost premiate următoarele: Federația Română de Tenis de Masă, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Karate, Federația Română de Triatlon, Federația Română de Wushu Kungfu, Federația Română de Kempo, Federația Română de Dans Sportiv, Federația Română de Culturism, Federația Română de Karate Kyokushinkai-IKO 2, Federația Română de Chanbara, Federația Română de Modelism, Federația Română de Powerlifting, Federația Română de Radioamatorism, Federația Română de Fotbal-Tenis, Federația Română de Taekwondo ITF, Federația Română de WUKF, Federația Română de Arte Marțiale, Federația Română de Karate Tradițional. În luna decembrie 2019, MTS a deblocat încă o parte dintre premierile restante, suma depășind atunci 6 milioane de lei, care au mers către performerii din 14 discipline sportive olimpice, 2 discipline sportive neolimpice, dar recunoscute de Comitetul Olimpic Internațional, ambele restante din 2018. De asemenea, s-au acordat atunci premieri și la două discipline sportive neolimpice, una fiind restantă din 2018.

 

CINCI ECHIPE DIN LIGA ZIMBRILOR, AFECTATE DE NOUL CORONAVIRUS

Liga Zimbrilor la handbal masculin a fost lovită din plin de cazuri de COVID 19. Cu câteva zile înainte de al doilea turneu, la care se vor desfășura etapele 4-9, șase echipe au deja numeroase cazuri cu noul coronavirus. La CSM Bacău sunt 11 persoane infectate, CS Minaur Baia Mare a raportat 7 îmbolnăviri, în timp ce CS Magnum Botoșani are 12 jucători testați pozitiv. Alte echipe care au mai înregistrat cazuri sunt CSM Reșița, CSU Suceava și CSM Făgăraș. Joi, va avea loc testarea cerută de către Federația Română de Handbal pentru disputarea următoarelor meciuri de la Sfantu Gheorghe. În acest moment, protocolul FRH presupune: echipa care are cazuri de COVID să dispute meciurile cu jucătorii al căror test este negativ. În cazul în care nu se pot prezenta la turneu, din cauza numeroaselor îmbolnăviri, echipele vor pierde la masa verde duelurile.

 

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE VOLEI ARE UN NOU PREȘEDINTE!

Adin Cojocaru a câștigat miercuri alegerile la președinția Federației Române de Volei, în urma votului exprimat în cadrul Adunării Generale a FRV, care a avut loc la Complexul Sydney 2000 din Izvorani. Din cei 154 de membri afiliați prezenți, 109 au votat pentru Adin Cojocaru, în timp ce președintele în funcție, Gheorghe Vișan, a obținut doar 42. Gheorghe Vișan pierde astfel șansa de a obține cel de-al cincilea mandat al său la președinția Federației Române de Volei. “Asta e, am pierdut, nu-i nicio problemă, democrația se respectă. Au fost aici lucruri regizate, au venit cu oameni care au aruncat cu noroi, așa cum se practică”, a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Vișan. Pentru funcția de președinte al Federației Române de Volei se înscriseră și Oana Sârb, vicepreședinte al FRV, și Mihai Duță, team manager la Rapid, dar s-au retras înainte de vot.

 

BAVAREZII AU CÂȘTIGAT ȘI SUPERCUPA GERMANIEI

Bayern München a câștigat Supercupa Germaniei la fotbal, după o finală spectaculoasă cu rivala Borussia Dortmund. Bavarezii s-au impus cu 3-2. Tolisso a deschis scorul în minutul 18, după un contraatac rapid al bavarezilor. Müller a dus scorul la 2-0, după ce a înscris cu capul în minutul 32. Echipa lui Lucien Favre a redus din diferență în minutul 39, după o gafă în defensiva lui Bayern. Haaland l-a văzut excelent pe Brandt, lăsat liber în careu, iar germanul a punctat cu un șut puternic din careu. Tot după o recuperare a înscris și Haaland, în minutul 55. Norvegianul a primit mingea de la Delaney și nu l-a iertat pe Neuer din careu. Scorul final a fost stabilit de Kimmich, care a deposedat un adversar la mijlocul terenului și, după o combinație cu Lewandowski, a înscris golul cu care Bayern a câștigat a opta Supercupă a Germaniei din istorie.

 

 

Lasă un comentariu