CIOBOTAR ALEXANDRU

Distribuie pe:

Alexandru Ciobotar s-a născut în 24 martie 1950, în orașul Beclean (județul Bistrița-Năsăud), având ca părinți pe Ioan și Sabina.

Studiile primare, gimnaziale și liceale le efectuează în orașul natal, iar apoi urmează cursurile Facultății de Muzică din cadrul Institutului Pedagogic de 3 Ani din Târgu-Mureș. În anul 1975 finalizează aceste cursuri cu media 10, fiind repartizat la Casa Pionierilor din Târgu-Mureș, pe pe postul de profesor de muzică instrumentală. Aici s-a remarcat printr-o intensă muncă, reușind să pregătească un număr mare de formații vocal-instrumentale. În anii '80 ai secolului trecut, la Casa Pionierilor din Târgu-Mureș funcționau, grație stăruinței domnului profesor Alexandru Ciobotar, un taraf, o formație de muzică folk, o formație de muzică ușoară, un grup vocal, precum și un număr impresionant de soliști vocali. În paralel, profesorul și instrumentistul Alexandru Ciobotar a fost dirijorul orchestrei de muzică populară de la Ansamblul artistic “Șireagul” din Târgu-Mureș, ansamblu laureat la faza națională a Festivalului ,,Cântarea României”. În activitatea didactică și pedagogică desfășurată, profesorul Alexandru Ciobotar a dat dovadă de tact și măiestrie, a pus multă pasiune și dăruire, fiind foarte îndrăgit și apreciat de toți elevii săi. Preocupat în permanență de perfecționarea sa profesională, Alexandru Ciobotar a absolvit, în anul 1978, și cursurile Academiei de Muzică “George Dima” din Cluj-Napoca. În anul 1980, la Grupul Școlar MIU din Târgu-Mureș, profesorul Alexandru Ciobotar a înființat o frumoasă fanfară, care a avut rezultate notabile pe plan artistic.

Profesorul Alexandru Ciobotar a desfășurat, timp de peste două decenii, o intensă și fructuoasă activitate și în cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu-Mureș, instituție de unde s-a pensionat.

 

Lasă un comentariu