“SERENITATE CROMATICĂ” EXPOZIȚIE ONLINE - FOTOGRAFIE ȘI PICTURĂ

Distribuie pe:

În perioada iulie - septembrie 2020, Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, în colaborare cu Fotoclub Marx Jozsef România, a organizat acțiunea cultural-artistică, Expoziție Online - Fotografie și Pictură, cu tema ,,Serenitate cromatică”, acest proiect fiind o extensie a Taberei de creație de Fotografie și Pictură, ajunsă la ediția a X-a.

Ne-am adresat tinerilor, în special studenților, care sunt atrași de arta fotografică sau/și celor care iubesc pictura.

Scopul acțiunii a fost să încurajăm tinerii să analizeze, să dezvolte și să exprime mai mult latura lor creativă. Ținând cont de situația epidemiologică din acest an, am organizat pentru amatori o Expoziție online de Fotografie și Pictură, pe o temă dată. Astfel, membrii cercurilor de artă ai Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, precum și alți studenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, din întreaga țară, au avut posibilitatea de a-și face remarcate lucrările lor de fotografie și pictură. Au participat, din întreaga țară, 25 de tineri.

Aceste lucrări au fost analizate de un juriu profesionist, iar cele mai bune au fost premiate. Toate lucrările sunt expuse online pe paginile Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, în cadrul Expoziției Online de Fotografie și Pictură.

Juriul a fost format din persoane cu experiență în fotografie și pictură!

Both Gyula - președinte Fotoclub Marx Jozsef, membru Romanian Association of Photographers, membru IFPU; Traian Moldovan - membru Fotoclub Marx Jozsef, lector univ. dr. la Universitatea de Arte Târgu-Mureș; Tibor Jakab - FPSA, MPSA - PSA Photografic Society of America, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș; Naste Marcel - director CCS Târgu-Mureș, pictor; Lajos Czirjek - președintele Asociației Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș și Nădășan Daniela - referent cultural, licențiată Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

Câștigătorii concursului

Membrii juriului au desemnat următorii câștigători:

La secțiunea FOTOGRAFIE: Locul I - Bechir Alina Daiana, din Drobeta Turnu Severin, cu lucrarea intitulată “Timpul”; Locul II - Chiorescu Andra Ioana, din Târgu-Mureș, cu lucrarea intitulată “Fatima”; Locul III - Florențiu Ilie, din Oradea, cu lucrarea intitulată “Mișcarea de dimineață”.

La secțiunea PICTURĂ: Locul I - Toncean Ariana Paula, din Breaza, cu lucrarea intitulată “Macii”; Locul II - Melinte Maria Ancuța, din Bistrița, cu lucrarea intitulată “Mai aproape de inimă, 1920”; Locul III - Fulas Andreea, din Comănești, cu lucrarea intitulată “Geometria culorilor”.

Felicitări tuturor participanților!

 

Foto rand sus:

Mai aproape de inimă, 1920

Macii

Geometria culorilor

Foto rand jos:

Fatima

Mișcarea de dimineață

Lasă un comentariu