5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI DRAGI COLEGI !

Distribuie pe:

Ziua Mondială a Educației, devenită zi nelucrătoare și pentru dascălii români, adună astăzi milioane de elevi, părinți din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice care au fost, în mod direct sau indirect, afectate de o criză majoră.

În majoritatea țărilor, Ziua Mondială a Educației este destinată a fi o zi specială, de apreciere a cadrelor didactice, al căror rol este cu adevărat o prioritate națională.

Sindicatul din Învățământ “Spiru Haret” Mureș, în aceste momente grele pentru întreaga societate, este alături de fiecare lucrător din învățământ și, prin tot ce întreprind, consideră că sunt indispensabili unei educații echitabile și de calitate, astfel încât aceștia trebuie să fie motivați, să beneficieze de o formare profesională pentru predarea on-line, să fie susținuți și dotați cu resurse suficiente și remunerați după munca desfășurată cu responsabilitate.

Trecând cu vederea lista infinită a problemelor din educație, cu momentele prin care trec zi de zi, cu riscul la care sunt supuși, cu suferințele pe care le suportă prin spitale și nu numai, să nu uităm că e o zi festivă! Să ne amintim de anii devenirii noastre, de dascălii care ne-au marcat existența și ne-au format ca oameni și continuă să o facă.

“Se spune că, în Japonia, singurii care nu se înclină în fața împăratului sunt profesorii. Motivul: Nu pot exista împărați fără profesori.”

Din păcate, la noi, deocamdată, la nivel înalt, școala riscă adesea să fie percepută ca o simplă instituție negeneratoare de profit, care consumă, în schimb, multe resurse.

Suntem în prima linie, așa că le dorim colegilor noștri să-și recâștige puterea în ei, să aibă echilibrul necesar pentru perioada următoare, să aibă credință, că va fi bine!

Biroul Executiv al Sindicatului din Învățământ “Spiru Haret” Mureș vă mulțumește, dragi colegi, pentru munca nobilă, fidelitatea față de profesie, pentru efortul zilnic depus pentru creșterea și educarea tinerelor generații și vă dorim multă, multă sănătate.

Nu uitați, dragi colegi, că “UNIȚI VOM FI MAI PUTERNICI !”

 

Biroul Executiv al Sindicatului din Învățământ “Spiru Haret” Mureș

Președinte, prof. REZI MARIA

Secretar General, prof. IGNAT VIRGIL TARFIN

 

Lasă un comentariu