ȘI COPIII FAC SPORT DE PERFORMANȚĂ

Distribuie pe:

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș vă informează următoarele:

Copiii născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la clubul sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar, sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente sportive, în cuantum de 300 lei. În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 3 septembrie 2020, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență nr. 157 pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Prin Ordinul Ministerului Tineretului și Sportului nr. 1199/15.09.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 853/ 17.09.2020, au fost aprobate Normele metodologice privind acordarea unui ajutor financiar, sub formă de voucher, pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial, în primul rând, pentru ca aceștia să poată practica sportul într-un cadru organizat și sigur, în contextul actualei pandemii.

Pentru mai multe informații, accesați site-ul: www.djstmures.ro, secțiunea Comunicate.

Lasă un comentariu