SURPRIZĂ URIAȘĂ LA ROLAND GARROS. SIMONA HALEP, ÎNFRÂNGERE ÎN DOUĂ SETURI ÎN MECIUL CU IGA SWIATEK

Distribuie pe:

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, a fost învinsă, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Halep rămâne cu un premiu de 189.000 de euro și cu 240 de puncte WTA, după această ediție a turneului de la Roland Garros. Halep a câștigat ediția 2018 a French Open, a mai fost finalistă în 2014 și 2017, iar anul trecut a fost eliminată de americanca Amanda Anisimova, în sferturi, scor 2-4, 4-6. Swiatek a oprit la 17 numărul de victorii consecutive ale Simonei Halep, în acest an. În ciuda acestui eșec, Simona Halep nu este în pericol să-și piardă locul 2 WTA.

 

ROMÂNIA U19 VA DISPUTA SÂMBĂTĂ UN AMICAL CU DINAMO

Selecționata României Under 19, calificată la Campionatul European de fotbal din 2021, găzduit de țara noastră, s-a reunit duminică, 4 octombrie, pentru un stagiu de pregătire. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 7 zile și se va încheia cu un meci amical. Stagiul de pregătire pentru România U19 a început cu o sedință tehnică susținută de staff-ul echipei naționale. Selecționerul Daniel Oprescu va avea o formulă restrânsă, 17 jucători, la primul antrenament de luni. Pe parcursul zilelor următoare se vor alătura și restul jucătorilor la lot. Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 11:00, România U19 va juca un meci amical împotriva echipei din Liga 1, Dinamo București. Tinerii tricolori vor disputa și două meciuri amicale împotriva selecționatei similare din Franța, programate pe 14 și 17 noiembrie, la București. Euro U19 din 2021, la care România este calificată din oficiu, în calitate de gazdă, va reuni 8 echipe. Turneul va debuta pe data de 30 iunie 2021, în total se vor desfășura 15 partide, iar finala competiției se va juca pe 13 iulie.

 

UEFA PERMITE FANILOR SĂ FIE PREZENȚI PE STADION, 30% DIN CAPACITATE, ÎN COMPETIȚII ORGANIZATE DE FORUL CONTINENTAL! CU O CONDIȚIE!

Comitetul Executiv UEFA a decis să permită accesul parțial al fanilor pe stadioane, începând cu partidele internaționale din această săptămână, informează frf.ro. În decizia UEFA este prevăzut ca numărul maxim de spectatori permis pe stadion să nu depășească 30 la sută din capacitatea stadionului, până la noi reglementări. Această prevedere este aplicată doar în cazul statelor care permit accesul spectatorilor la evenimente sportive, limita impusă de autorități fiind cea care va fi în vigoare la ora de start a jocurilor (maximum 30%). Fanilor echipei oaspete nu le va fi permis accesul momentan. În plus față de limitarea prezenței la 30% din capacitatea stadionului, vor fi impuse și reguli de distanțare socială, dar și alte măsuri, cum ar fi purtarea măștii, în funcție și de legislația în vigoare în fiecare stat. Astfel, partidele Islanda - România (8 octombrie) și Norvegia - România (11 octombrie) se vor putea disputa cu spectatori ai țărilor-gazdă, până la 30% din capacitatea arenelor, dacă reglementările naționale din aceste două țări vor permite acest lucru la ora partidelor. În acest moment, în România, accesul spectatorilor pe stadioane nu este permis. “Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate, dar punând pe primul loc sănătatea fanilor și, în același timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de țări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură. E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranța și pasiunea înapoi în viața fanilor fotbalului. Ne așteptăm, din partea lor, să respecte măsurile sanitare și de distanțare, pentru sănătatea lor și a tuturor celorlalți suporteri”, a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

 

GRUPĂ PUTERNICĂ PENTRU DINAMO BUCUREȘTI LA TRAGEREA LA SORȚI DIN EHF EUROPEAN LEAGUE!

Echipa masculină de handbal, Dinamo București, și-a aflat adversarele din grupa de EHF European League. Sporting Lisabona vine din nou în România. Echipa din Portugalia va fi adversara lui Dinamo în grupele EHF European League la handbal masculin. Cele două echipe se vor duela pentru al treilea an consecutiv. Reprezentanta României a avut ghinion la tragerea la sorți. A prins o grupă grea, din care mai fac parte Nimes din Franța, Tatran Presov din Slovacia, Fuchse Berlin din Germania și IK Kristianstadt din Suedia. Fuchse Berlin a jucat în ultimele finale ale competiției și a reușit să câștige trofeul în 2018. În sezonul trecut, Dinamo a reușit să se califice în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde ar fi trebuit să întâlnească PSG. Meciul nu s-a mai disputat din cauza pandemiei de coronavirus. Grupa lui Dinamo în EHF European League: Nimes (Franța), Dinamo București (România), Tatran Presov (Slovacia), Fuchse Berlin (Germania), Sporting Lisabona (Portugalia), Kristianstadt (Suedia). Echipele de handbal masculin Potaissa Turda și HCDS Constanța au ratat săptămâna trecută, în deplasare, calificarea în grupele EHF European League, după ce au fost învinse de formațiile Fenix Toulouse, respectiv Sporting CP, în a doua manșă din turul secund al competiției.

 

MIREL RĂDOI PRIMEȘTE LOVITURĂ DUPĂ LOVITURĂ ÎNAINTE DE MECIUL CU ISLANDA

Veștile proaste continuă pentru selecționerul Mirel Rădoi, înaintea meciului cu Islanda din semifinalele barajului de calificare la Campionatul European din 2021. După ce selecționerul României a aflat că nu poate conta pe serviciile lui Ionuț Nedelcearu, pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, și l-a convocat de urgență pe Mihai Bălașa, Mirel Rădoi și-a pierdut și căpitanul. Accidentarea suferită de Vlad Chiricheș la meciul de sâmbătă al lui Sassuolo, din Serie A, îl obligă pe apărătorul României să aloce cel puțin 8-10 zile pentru tratament și recuperare, ceea ce îl face indisponibil pentru următoarele trei partide cruciale pentru echipa națională. “O zi tot mai amară în cantonamentul naționalei de la Mogoșoaia, sperăm să se termine mai repede! După absența lui Ionuț Nedelcearu pentru partidele cu Islanda, Norvegia și Austria, încă un tricolor iese din calculele lui Mirel Rădoi.

Și tot un fundaș, care va părăsi cantonamentul...Schimbat în urma unor dureri resimțite în prima repriză a ultimei partide de Serie A, Vlad Chiricheș a ajuns în țară și s-a alăturat lotului național. În urma examenului clinic și a investigației RMN efectuate, staff-ul medical al tricolorilor a constatat că, la meciul de sâmbătă al lui Sassuolo, Vlad a suferit o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament și recuperare. Ca urmare, devine indisponibil pentru acțiunea României din această lună...”, se arată pe site-ul FRF.

 

MARIAN DRĂGULESCU, LOCUL PATRU ÎN PROBA DE SĂRITURI, LA CUPA MONDIALĂ CHALLENGE DE LA SZOMBATHELY

Sportivul român Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul al patrulea în finala probei de sărituri, duminică, la Cupa Mondială Challenge de gimnastică artistică de la Szombathely (Ungaria). Marian Drăgulescu a avut o medie de 13,925, după ce a primit 13,950 la prima săritură și 13,900 la a doua. Victoria a revenit ucraineanului Igor Radivilov, cu 14,150 puncte, urmat de cehul Ondrej Kalny, tot cu 14,150 puncte, și de polonezul Sebastian Gawronski, 14,025 puncte. Marian Drăgulescu (39 ani), care este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de sărituri, a avut cea mai mare medie în calificările probei sale la Szombathely, 14,400, după ce a fost notat cu 14,600 și 14,200 la cele două sărituri.

 

VEȘTI PROASTE PENTRU DAN PETRESCU! CE A FĂCUT YOUNG BOYS, ADVERSARA CFR-ULUI ÎN EUROPA LEAGUE

Formația Young Boys, adversară a CFR Cluj în grupele Ligii Europa, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Vaduz. Partida a contat pentru etapa a treia a campionatului Elveției. Golul a fost marcat de Nsame, în minutul 63. Young Boys a obținut, până acum, în campionat, două victorii și o remiză. CFR Cluj va întâlni Young Boys în 29 octombrie, pe teren propriu, și în 6 decembrie, în deplasare. Din grupa campioanei României mai fac parte AS Roma și CSKA Sofia.

 

Lasă un comentariu