PARAMEDICII, DOTAȚI CU... MOTOARE CU REACȚIE!

Distribuie pe:

Compania britanică Gravity Industries a dezvoltat și testat un costum special pentru paramedici, dotat cu... motoare cu reacție, care îi ajută pe salvatori să ajungă aproape instantaneu la persoanele aflate în pericol, față de timpul care le-ar fi necesar dacă ar parcurge distanța pe jos sau cu mașina, mai ales pe teren accidentat.

“Pilotul de testare și inventatorul costumului, Richard Browning, planează și se mișcă la câțiva metri deasupra terenului accidentat, cu ajutorul unor mici motoare cu reacție, montate pe brațe și spate.

Într-un test de simulare, o fetiță de 10 ani a căzut de pe stânci și s-a rănit grav la picior. După ce a primit coordonatele accidentului, Browning, îmbrăcat ca un paramedic cu costum cu reacție, a pornit deasupra dealurilor stâncoase și peisajelor pitorești, ajungând la fetiță în doar 90 de secunde. Dacă ar fi mers pe jos pe acel teren accidentat, i-ar fi fost necesare minimum 25 de minute...

Costumul are o viteză record de 51 de kilometri pe oră și poate ajunge la o altitudine maximă de 3.658 de metri”, scrie Reuters, citată de DiGi 24. (L.P.)

Lasă un comentariu