ȘTIRI DIN DIASPORA - ITALIA SE PREGĂTEȘTE PENTRU CE-I MAI RĂU

Distribuie pe:

Guvernul italian pregătește un decret care ar urma să intre în vigoare mâine, 7 octombrie. Armata va fi scoasă pe străzi și vor fi aplicate sancțiuni între 400 și 3.000 de euro celor care sunt prinși fără mască, informează today.it.

Potrivit noilor reglementări vizate de guvernul Ponte, vor exista noi reguli privind  purtarea măștilor în aer liber, sau a dispunerii fanilor din arene sportive sau programul de deschidere a locurilor publice, dar și înăsprirea controalelor, pentru care armata va intra pe teren, și creșterea cuantumului amenzilor și sancțiunilor pentru cei prinși, pentru nerespectarea regulilor.

Executivul de la Roma are în vedere și dispoziții privind mini-blocaje teritoriale, pentru stoparea creșterii cazurilor de coronavirus, care, duminică, a atins cifre care nu au mai fost văzute din aprilie, în Italia: 2.844 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Creșterea alarmantă l-a determinat pe președintele Republicii, Sergio Mattarella, să vorbească: “Nu pot reduce la tăcere îngrijorarea pentru creșterea ritmului de contagiune pandemică și pentru victimele pe care continuăm să le înregistrăm zi de zi”.

Proiectul prevede, de asemenea, posibila închidere timpurie pentru locurile publice cu risc, cum ar fi pub-urile, barurile și restaurantele și, eventual, pentru frizerii și saloane, iar în zonele cu cea mai mare presiune cauzată de virus, și limita de 1.000 de persoane prezente pentru evenimente în aer liber și 200 pentru cele în interior.

Ministerul de Interne va  autoriza prefecții să scoată armata pe străzi, pentru ca adepții vieții de noapte să mențină controlul asupra păstrării măsurilor de distanțare. “Regulile universale rămân trei: mască, distanță și igienă. Aici ne gândim la aceste pietre de temelie”, a declarat, ieri, ministrul afacerilor regionale Francesco Boccia, potrivit sursei citate.

Reamintim că în Italia trăiesc peste 1,2 milioane de români. (I.S.)

 

 

Lasă un comentariu