NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! S-A APROBAT CUANTUMUL PLĂȚILOR DIRECTE PE SUPRAFAȚĂ ȘI A PLAFONULUI PENTRU SPRIJINUL CUPLAT LA OVINE/CAPRINE

Distribuie pe:

La începutul acestei luni, în ședință de Guvern, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Astfel, conform actului normativ, cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal sunt: schema de plată unică pe suprafață (98,7381 euro/ha); plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) și peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv (48,1053 euro/ha); plata pentru înverzire (57,8245 euro/ha) și plata pentru tinerii fermieri (36,6119 euro/ha).

Totodată, s-a stabilot și că plafonul aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71.300 mii euro. Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină. La nivel național, de aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.

Plăți în avans

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate acorda, începând cu 16 octombrie 2020, plăți în avans în cadrul schemelor de plăți directe din sectorul vegetal și zootehnic, într-un procent de maximum 70%, avans care poate fi achitat după finalizarea controalelor administrative, cu condiția să nu fie periclitată buna gestiune financiară și îndeplinirea cerinței referitoare la un nivel de asigurare suficient.

Sumele necesare pentru aplicarea plăților directe în sectorul vegetal și a schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine, ca forme de sprijin financiar aferente Fondului European de Garantare Agricolă, se asigură din bugetul aprobat MADR, pentru anii 2020 și 2021, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu