SĂRBĂTOAREA LUDUȘENILOR VÂRSTNICI

Distribuie pe:

Respectând o recentă tradiție, sărbătoarea ludușenilor vârstnici a avut loc în data de 1 octombrie, în eleganta locație a Restaurantului “Romeo și Julieta”. Organizatorii emoționantului eveniment comunitar au fost aceiași ca și în anii anteriori, Primăria, Consiliul Orășenesc al Pensionarilor și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Pandemia mondială provocată de noul coronavirus COVID-19 și starea de alertă din România, i-au obligat pe organizatori să respecte măsurile luate la nivel mondial și național, prin care sănătatea și viața sărbătoriților să fie protejate. Așa se explică faptul că, în acest an, la Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice au fost invitate să participe doar cuplurile familiale ajunse la vârsta Nunții de Aur. Domniilor lor, în număr de 21 de bărbați și 21 de femei, care și-au întemeiat familiile în urmă cu 50 de ani, le-au fost asigurate măști de protecție, soluții dezinfectante, câte 6 locuri la o masă, un liniștitor fond muzical.

Sărbătoriții, Aizner Emeric și Maria, Albeș Ioan și Maria, Balea Marian și Zamfira-Nastasia, Bukkosi Ioan și Ana, Damian Iosif și Letiția, Dee Francisc și Magdolna, Ferencs Imre și Maria, Găbudean Emanoil și Ana, Gambarelli Simion și Maria, Gherman Ioan și Letiția, Kovacs Dionisie și Maria-Eva, Moldovan Petru și Maria, Oaneș Gheorghe și Susana, Pandrea Mihai și Ana, Puia Teodor și Emilia, Șofron Dumitru și Maria, Șopterean Zacheiu și Ana, Szasz Iosif și Gizela, Uțiu Lăurean și Maria, Varga Andrei și Aurora, Vari Alexandru și Ana, au fost salutați și felicitați de domnii Cristian Ioan Moldovan, reales ca primar pentru a treia legislatură a sa, Ovidiu Crișan, veteranul președinte al CARP Luduș, Andronic Stoica, președinte al Consiliului Orășenesc al Pensionarilor, Dorin Grama, prezentatorul festivității. Dintre sărbătoriți, au dat glas mulțumirilor și propriilor trăiri sufletești, venerabila doamnă Ana Pandrea și poetul Marian Balea.

Celor 21 de cupluri familiale ajunse la vârsta Nunții de Aur în problematicul an 2020, domnul primar Cristian Moldovan, ajutat de viceprimarul Kis Istvan, de consilierii Liviu Botezan și Sebastian Căpușan, de doamna secretar Nicoleta Loza, le-a înmânat Diplome de Fidelitate, plicuri cu premii bănești, buchete de flori, însoțite de sincere și prietenoase urări de viață îndelungată, în sănătate, pace și bună învoire cu semenii lor.

Chiar dacă din sărbătoarea acestui an au lipsit romanțele, cântecele de petrecere, reprizele de dans sentimental și cupa de șampanie, sărbătoriții își vor aduce aminte că, în timp ce în lume și în țară, semeni de-ai lor, unii chiar mai tineri, suferă prin spitale sau spații carantinate, pentru ei s-a găsit și timp, și înțelegere, și gesturi de frățească solidaritate, dar și interes pentru păstrarea unei frumoase tradiții comunitare.

Lasă un comentariu