ALABA VINE LA PLOIEȘTI PENTRU PARTIDA DE FOTBAL CU ROMÂNIA

Distribuie pe:

Selecționerul Austriei, germanul Franco Foda, a anunțat un lot de 26 de jucători pentru meciurile cu Grecia, Irlanda de Nord și România, în care figurează Alaba, dar nu se regăsesc alte nume importante, precum Arnautovic sau Sabitzer. Marko Arnautovic joacă în China, la SIPG Shanghai, și nu poate fi convocat din cauza restricțiilor legate de COVID-19, iar Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Konrad Laimer (RB Leipzig) și Valentino Lazaro (Borussia Moenchengladbach) sunt accidentați. Va reveni la lot fundașul David Alaba, care a câștigat săptămâna trecută Supercupa Europei cu Bayern München. Austria va întâlni Grecia, într-un meci amical care va avea loc astăzi, 7 octombrie, la Klagenfurt, apoi va juca pe 11 octombrie cu Irlanda de Nord, la Belfast, iar pe 14 octombrie va întâlni România, la Ploiești, ambele în Liga Națiunilor. Față de meciul tur cu România, câștigat de tri-colori cu 3-2 la Klagenfurt, au mai

apărut în lot fundașul Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen), mijlocașul Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), dar și debutanții Marco Friedl (Werder Bremen), Raphael Holzhauser (Beerschot) și Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart). Alți 16 jucători au fost puși pe o listă de rezerve și ar putea fi convocați în cazul unor accidentări sau al unor infectări cu coronavirus. Printre aceștia se află și portarul Martin Fraisl (SV Sandhausen), fost jucător la FC Botoșani.

 

WIMBLEDON REVINE!

Turneul de tenis de la Wimbledon, singurul Grand Slam pe iarbă, se va desfășura în 2021 conform programării, chiar dacă spectatorii nu vor avea acces în arene, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează ziarul The Times. Ediția 2020 a turneului de la Wimbledon a fost anulată, pentru prima oară de la Al Doilea Război Mondial, din cauza noului coronavirus, care a făcut peste 42.000 de victime în Marea Britanie. All England Lawn Tennis Club, care organizează Grand Slam-ul britanic, era reticent privind un turneu fără spectatori, așa cum s-a întâmplat la US Open, dar între timp și-a schimbat poziția, susține The Times. Organizatorii au precizat într-un comunicat că se implică activ în planificarea turneului pentru anul viitor și se iau în considerare diverse scenarii, dar mai sunt multe luni la dispoziție înainte de finalizarea unui plan. În acest an, turneul de la Wimbledon a beneficiat de o asigurare, care i-a permis diminuarea pierderilor, dar pentru 2021 nu va mai dispune de această facilitate, iar anularea Grand Slam-ului va avea un impact financiar major asupra tenisului britanic. Tenismanul Andy Murray, dublu campion la Wimbledon, a opinat că în 2021 turneul trebuie să se desfășoare, cu sau fără spectatori, și punctul lui de vedere ar putea avea un impact asupra organizatorilor. Ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon este programată să debuteze pe 28 iunie.

 

MICK SCHUMACHER VA PILOTA UN MONOPOST ALFA ROMEO LA EIFEL GRAND PRIX

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, va pilota un monopost Alfa Romeo (fostă Sauber), în antrenamentele libere ale Eifel Grand Prix de la Nurburgring, informează presa internațională. În vârstă de 21 de ani, Schumacher jr, component al echipei Prema Racing, este lider în campionatul Formula 2, anticamera Marelui Circ, cu două succese de etapă și 191 de puncte acumulate în acest sezon și cu patru curse rămase de disputat. El face parte din programul Ferrari de dezvoltare a carierei tinerilor piloți. La Nurburgring, Mick Schumacher va conduce mașina pilotată, în acest sezon al F1, de italianul Antonio Giovinazzi. Alți doi piloți din academia Ferrari, britanicul Callum Ilott (locul 2 în F2, cu 169 de puncte) și rusul Robert Shwartzman (locul 5, cu 140 de puncte), vor avea și ei ocazia să încerce monoposturi de Formula 1. Ilott o va face, tot la Nurburgring, în antrenamentele de vineri, cu un monopost Haas, iar Schwartzman, la 13 decembrie, la Abu Dhabi Grand Prix, la o echipă care va fi stabilită ulterior. “Avem multă încredere în academia noastră, care și-a dovedit deja valoarea cu Charles Leclerc, un pilot pe care Scuderia își va construi viitorul pe termen lung”, a declarat Laurent Mekies, director sportiv Ferrari și director al Ferrari Driver Academy. “Sunt încântat să am această șansă în antrenamentele libere. Faptul de a avea șansa mea în Formula 1 în fața compatrioților mei face ca acest moment să fie și mai special. Aș dori să mulțumesc Alfa Romeo Racing și Ferrari Driver Academy pentru că mi-au oferit această oportunitate de a «gusta» din nou Formula 1, la un an și jumă-tate după testul nostru comun din Bahrain”, a spus Mick Schumacher. Eifel Grand Prix va avea loc între 9 și 11 octombrie. La Nurburgring vor putea asista 20.000 de spectatori.

 

CICLIST, CAMPION MONDIAL LA JUNIORI, SUSPENDAT DE ECHIPA SA...

Ciclistul american Quinn Simmons, 19 ani, campion mondial de juniori, a fost suspendat de echipa lui, Trek-Segafredo, după ce a comentat la o postare anti-Trump, pe Twitter, informează presa internațională. “Dragii mei prieteni americani, sper ca această oribilă președinție să se termine pentru voi. Și, de asemnea, pentru noi, ca (foști?) aliați. Dacă mă urmăriți pe mine și îl susțineți pe Trump, puteți pleca. Nu există nicio scuză să urmărești sau să votezi acest josnic, oribil om”, a scris pe Twitter jurnalistul olandez Jose Been, în urma primei dezbateri a campaniei prezidențiale americane dintre Joe Biden și Donald Trump. “Bye (n.r. - la revedere)”, a comentat Simmons, însoțindu-și mesajul de un emoticon reprezentând o mână neagră. Trek-Segafredo, deși s-a arătat deschisă libertății de exprimare, l-a suspendat pe Simmons. “Trek-Segafredo este o organizație care apreciază integrarea și susține un sport mai divers și mai echitabil pentru toți. Din păcate, ciclistul echipei Quinn Simmons a făcut declarații online pe care le considerăm de natură să divizieze, să inflameze și dăuneze echipei... Ca răspuns, el nu va mai concura pentru Trek-Segafredo până la o nouă decizie”, a arătat echipa Trek. Simmons a terminat al doilea Turul Ungariei și a ocupat locul 135 la cursa Fleche Wallonne.

 

SCHIMBARE TOTALĂ DE ÎNFĂȚIȘARE...

Marion Bartoli a trecut peste perioada dificilă din viața ei și este implicată, în prezent, în organizarea Roland Garros 2020. Fiind responsabilă cu interviurile de la finalul meciurilor, fosta jucătoare a avut șansa să-i cânte “La mulți ani” Simonei Halep, după partida cu Sara Sorribes Tormo, din primul tur. Recent, Marion Bartoli a avut mari probleme de sănătate. Fosta jucătoare a slăbit enorm după retragerea din activitate, iar ulterior s-a îngrășat 30 de kilograme, trecând de la o extremă la alta. Acum se simte bine și pare că a reușit să îndepărteze problemele din jurul ei. Marion Bartoli a avut cea mai bună clasare în ierarhia WTA, locul 7 în ianuarie 2012, câștigând opt turnee, printre care și Wimbledon, după care s-a retras în vara anului 2013.

 

Lasă un comentariu